Tudor Chirila considera ca sunt inutile consultarile de la Cotroceni, precizand ca, daca s-ar afla fata in fata cu Klaus Iohannis, i-ar spune: "Oamenii din strada v-au votat presedinte si ei nu simt ca, de cand ati fost investit, le-ati reprezentat interesele".

Actorul si cantaretul Tudor Chirila, liderul trupei Vama, spune pe contul sau de Facebook ca a fost asaltat de sute de propuneri, pe e-mail, SMS si in inboxul paginii sale, prin care i se cerea sa devina "vocea strazii" la consultarile anuntate de Cotroceni cu societatea civila.

In acest sens, Tudor Chirila le multumeste celor care s-au gandit ca el ar fi potrivit sa reprezinte societatea civila la discutiile cu presedintele Iohannis. "Este gratificant sa vezi ca o mare parte de oameni te crede reprezentativ", spune Chirila.

Totodata, Tudor Chirila spune ca "strada nu se poate organiza intr-un timp atat de scurt astfel incat sa se poata constitui intr-un organism cu adevarat reprezentativ". "Prin urmare, sunt absolut convins, propunerile care au venit catre mine reprezinta doar o parte a intregului", precizeaza Chirila.

Potrivit acestuia, "consultarile de la Cotroceni sunt inutile". "Presedintele Johannis este la curent cu ceea ce doreste strada, revendicarile ei circula deja in diverse forme online, iar cea mai importanta - resetarea intregii clase politice - nu are cum sa nu fi ajuns la el. Mai mult decat atat, Cotroceniul nu a anuntat care este obiectul acestor consultari, astfel incat cine merge acolo, chiar daca ar avea mandatul intregii miscari de protest, merge complet nepregatit. Dar Johannis stie ca strada vrea ca el sa se delimiteze de partidele politice si sa fie cu adevarat de partea celor care vor o altfel de Romanie. Invitarea la negocieri presupune ca ar exista doua entitati opuse", spune Tudor Chirila.

Cantaretul mai afirma ca "miscarea din Piata Universitatii reclama un lider", insa el considera ca acest lucru este o eroare.

"Aseara am discutat in piata cu multi oameni care simt nevoia unui lider. Dar am avut sentimentul ca rostul acestui lider, odata ales, ar fi sa garanteze tuturor ca eforturile lor de a iesi in strada vor fi rasplatite, dupa care oamenii isi pot vedea de viata. Cred ca asta este o greseala. Noi nu ne putem vedea de viata ca pana acum. Trebuie sa devenim impreuna o forta din ce in ce mai mare care sa iasa in strada pentru lucruri mai mici decat marile tragedii, dar poate la fel de importante. Cum ar fi, de exemplu, mutarea judecatoarei Camelia Bogdan de la sectia penala la cea de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti. Ce se intampla zilele astea la Universitate este doar inceputul culturii protestului. Pasivitatea noastra de douazeci si cinci de ani a nascut monstrii care ne conduc. Nu putem spera ca un lider (fara ajutor colectiv) ne va rezolva problemele peste noapte. Continuarea protestelor ne va arata ce avem de facut. Nevoia de lider e liderul in sine"
, spune Tudor Chirila.

Citeste si:
Iohannis a subliniat la consultările cu Biden importanța creării...
Iohannis a subliniat la...

Acesta mai spune ca, inainte de consultari, presedintele Iohannis trebuie sa raspunda la cateva intrebari, scrie MEDIAFAX.

"Pana la consultarile anuntate cu o viteza cel putin surprinzatoare, presedintele Johannis are de raspuns la niste intrebari: De ce Mihai Cimpeanu? Cum apreciaza ca Oprea este inca in Guvern? Este dispus sa se delimiteze de toate figurile politice toxice? Iata motive pentru care lumea se afla inca in strada. Daca m-as afla fata in fata cu presedintele Iohannis, i-as spune asa: «Oamenii din strada v-au votat presedinte si ei nu simt ca, de cand ati fost investit, le-ati reprezentat interesele. Aveti obligatia sa va justificati prin actiuni mandatul pe care vi l-au dat romanii. Daca doreati o consultare reala cu strada ar fi trebuit sa incepeti prin a da un semnal ca sunteti la curent cu revendicarile ei, nu sa programati de pe azi pe maine o asa zisa consultare cu societatea civila». Cred ca societatea civila sau strada nu trebuie sa participe la gesturile de imagine ale presedintelui. E mult prea grav momentul in care ne aflam", mai spune Tudor Chirila.

Citeste si:
Tudor Chirilă, pe punctul de a-și pierde vocea. Artistul s-a operat...
Tudor Chirilă, pe punctul de...

Tudor Chirila este persoana cel mai des invocata de utilizatori ai retelei de socializare Facebook pentru a merge la discutiile cu Klaus Iohannis. Chirila a si participat la protestele din Piata Universitatii si a publicat mai multe mesaje pe contul sau de Facebook atat de solidaritate cu manifestantii, cat si cu victimele tragediei din clubul Colectiv.

Noi manifestatii au avut loc joi seara, in Bucuresti si in mai multe orase din tara, pentru a treia zi la rand, dupa ce protestele din strada, generate de tragedia din clubul Colectiv, au dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestantii cerand schimbarea clasei politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.