Cineastul argentinian Gaspar Noé i-a acuzat pe rapperul Kanye West si regizorul Hype Williams ca au plagiat filmul sau "Enter The Void" (2009) atunci cand au realizat videoclipul piesei "All Of The Lights".

Similaritatile dintre cele doua productii au fost semnalate pentru prima data inca din 2011 de mai multi critici de specialitate, fani, dar si de Tom Kan, artistul care a realizat secventa grafica aferenta titlului filmului "Enter The Void", insa Gaspar Noé a preferat sa nu se pronunte in aceasta chestiune pana de curand.

Intr-un interviu acordat pentru The Daily Beast, Gaspar Noé spune ca a fost foarte surprins atunci cand a remarcat acele asemanari si chiar socat atunci cand a observat ca Hype Williams si-a trecut numele pe genericul videoclipului, folosind acelasi tip de litere pe care el le utilizase in titlul filmului sau din 2009.

"Regizorul Hype Williams este inca o persoana care a plagiat titlul filmului meu. Am fost mai mult socat de faptul ca acel tip care a copiat intregul meu stil grafic si-a pus numele - Hype Williams - in acel format de scriere, in conditiile in care de obicei nu vezi niciodata numele regizorului in videoclipul unui cantec", a spus Gaspar Noé. "Si-a trecut numele acolo, o data si inca o data! A fost ciudat sa vad asa ceva, nu doar pentru ca a copiat formatul meu, dar si pentru ca si-a trecut numele pe generic, o data si inca o data", a adaugat cineastul argentinian.

"All Of The Lights" a fost lansat de rapperul american Kanye West pe 25 noiembrie 2010. A fost al patrulea single de pe cel de-al cincilea album de studio al cantaretului, "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" (2010). Single-ul a fost produs de Kanye West si include secvente muzicale cu vocile altor artisti celebri, precum Rihanna, John Legend, Alicia Keys, Elton John, Fergie, Drake, Kid Cudi, The-Dream si Elly Jackson.

Rapperul si producatorul american Kanye West a devenit cunoscut la inceputul anului 2000. Cel de-al treilea album al sau, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vandute materiale discografice ale anului 2007. West este castigator a 21 de premii Grammy. "Watch the Throne", album compus in colaborare cu Jay-Z, a fost lansat in vara anului 2011. Cel mai recent album al sau este "Yeezus", lansat in iunie 2013.

Citeste si:
Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la varsta de 96 de...
Marele cineast italian Franco...

Gaspar Noé, in varsta de 57 de ani, stabilit in Franta, a realizat numeroase scurtmetraje, videoclipuri - lucrand, intre altii, cu Nick Cave, Animal Collective si Placebo, si patru lungmetraje de fictiune, care i-au adus numeroase nominalizari la festivaluri de gen, premii si recunoasterea internationala. "I Stand Alone/ Seul contre tous", a fost lansat in 1998, fiind urmat de "Ireversibil/ Irréversible" (2002), "Enter the Void/ Soudain le vide" (2009) si "Love" (2015).

Cineastul argentinian a fost prezent in toamna acestui an in Romania, unde si-a prezentat cel mai nou film, "Love", in cadrul evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.