Apartamentul in care chitaristul american Jimi Hendrix a locuit impreuna cu iubita sa Kathy Etchingham, in anii '60, la Londra, a fost transformat intr-o expozitie permanenta, care se va deschide pentru public in 2016, informeaza contactmusic.com.

Apartamentul respectiv, aflat intr-un imobil situat in cartierul rezidential Mayfair, va fi deschis pentru vizitatori la inceputul anului 2016, alaturi de un apartament invecinat, in care a locuit pentru o vreme celebrul compozitor de muzica baroca Georg Friedrich Händel.

Expozitia permanenta "Handel and Hendrix in London" va fi vernisata pe 10 februarie 2016, iar biletele vor fi puse in vanzare pe 2 noiembrie.

Cele doua apartamente au fost restaurate cu ajutorul unui proiect de reamenajare, realizat pe durata a doi ani, ce a beneficiat de o finantare de 2,4 milioane de lire sterline (3,6 milioane dolari). Apartamentul de la ultimul etaj al imobilului de pe strada Brook la numarul 23, ocupat de Jimi Hendrix in anii '60, a fost utilizat ca birou principal al asociatiei Handel House Trust, insa a fost renovat si redecorat pentru a semana cat mai mult cu perioada in care era locuit de renumitul chitarist american.

Jimi Hendrix a trait in acel apartament impreuna cu iubita sa Kathy Etchingham, din iulie 1968 pana la sfarsitul anului 1969. Cei doi plateau o chirie de 30 de lire sterline pe saptamana.

Hendrix a parasit apartamentul dupa ce s-a despartit de Kathy Etchingham, insa a continuat sa locuiasca la Londra pana la moartea sa din septembrie 1970, cauzata de o supradoza accidentala de alcool si somnifere.

Georg Friedrich Händel, unul dintre cei mai apreciati compozitori de muzica clasica din secolul al XVIII-lea, a locuit intr-un apartament invecinat, timp de 36 de ani, pana la moartea sa din 1759. Cele doua proprietati sunt de atunci prezentate impreuna clientilor imobiliari care doreau sa se mute in acel imobil.

Protagonist al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, nascut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din istoria muzicii rock, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Transformarea apartamentului tău: importanța designului interior și...
Transformarea apartamentului...

Stilul sau, nou la acea vreme, de a canta la chitara electrica a influentat majoritatea chitaristilor moderni. Din cauza vietii dezordonate, Hendrix a lasat in urma lui putine inregistrari de calitate, multe dintre discurile sale care circula pe piata fiind piratate din concerte. Jimi Hendrix a decedat in 1970, in urma unei supradoze de somnifere, in combinatie cu alcool. In 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.