Björk va lansa pe 4 decembrie albumul live "Vulnicura", in editie limitata de 2.000 de exemplare, in variante compact disc si dublu LP, aceasta fiind o versiune a celui de-al noualea disc semnat de artista, care a aparut in luna ianuarie.

Albumul live va cuprinde toate cantecele de pe varianta de studio a "Vulnicura", cu exceptia piesei "Atom Dance", dar si alte sapte compozitii din discografia artistei, precum "History of Touches" si "Come To Me".

"Vulnicura" a fost lansat cu doua luni inainte de data la care era programat, prin intermediul magazinului online iTunes, dupa ce piesele au aparut ilegal pe internet, interpreta numindu-l "un disc de inima franta", sustinand ca a fost influentat de esecul relatiei pe care aceasta o avea cu artistul Matthew Barney. Turneul pentru promovarea acestui album s-a dovedit a fi dificil pentru Björk, artista anuland numeroase date de concert. "Sa cant acest album a fost foarte intens si ceasul biologic al sau este diferit de al celorlalti. A trebuit sa se manifeste in felul lui", a spus cantareata in varsta de 49 de ani.

Björk Guðmundsdóttir este cantareata, compozitoare, actrita si producatoare muzicala, considerata drept una dintre cele mai talentate si mai versatile interprete ale generatiei sale. De-a lungul carierei, a lansat noua albume de studio si a compus coloana sonora pentru doua lungmetraje. Cunoscuta pentru vocea sa expresiva, Björk a inclus in muzica ei numeroase influente provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzica ambientala, muzica electronica, folk si trip-hop, artista islandeza fiind celebra, totodata, pentru costumele excentrice pe care le poarta pe scena si pentru originalitatea videoclipurilor sale. Björk a primit 13 nominalizari la premiile Grammy, o nominalizare la Oscar si alte doua pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul "Dansand cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeza a fost nominalizata la Oscar si premiata la Festivalul de Film de la Cannes, in anul 2000.

Citeste si:
Hotelul Carlton din Cannes își scoate la licitație mobilierul!
Hotelul Carlton din Cannes...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.