Joe Moss, figura important in industria muzicii britanice, manager al formatiei The Smiths si al chitaristului Johnny Marr, a murit joi, la varsta de 72 de ani, din cauza unui cancer, informeaza theguardian.com.

"Fara el nu ar fi existat The Smiths", a notat chitaristul Johnny Marr intr-un articol publicat pe site-ul sau.

Moss a fost un pionier, mai spune acesta. "Era implicat in lumea modei, avea o linie vestimentara si un magazin pe Chapel Walks din Manchester", adauga Marr. Acolo, la varsta de 17 ani, l-a intalnit pe cel care avea sa devina managerul formatiei The Smiths. Dupa infiintarea trupei, Moss i-a asigurat acesteia un spatiu pentru repetitii si aparatura si a inceput sa ghideze formatia, obtinandu-i contracte cu case de discuri din Marea Britanie si Statele Unite, dar si cu agentii.

La finalul anului 1983, in ajunul primei deplasari a formatiei in Statele Unite, dupa lansarea single-ului "This Charming Man", Joe Moss a renuntat la rolul sau in mod neasteptat.

"A avut grija de mine cand aveam 17 ani, el mi-a dat ideea de a bate la usa lui Morrissey, si-a investit timpul si banii in noi. Era un adevarat boem, respectat de toti si iubit. Nu va putea fi inlocuit niciodata", a mai scris Johnny Marr pe site-ul sau. In 1999, Joe Moss a reluat colaborarea cu Marr, lucrand impreuna pana in prezent. Joe Moss avea o sotie, Sarah, si cinci copii, David, Rachel, Ivan, Stella si Edie.

Trupa britanica The Smiths a fost infiintata in Manchester, in 1982, fiind compusa din Morrissey (voce), Johnny Marr (chitara), Andy Rourke (bas) si Mike Joyce (tobe).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.