Kevin Costner, in varsta de 60 de ani, a lansat vineri, impreuna cu scriitorul Jim Baird, romanul de aventuri "The Explorers Guild", care insumeaza 784 de pagini si este ilustrat de Rick Ross, informeaza Reuters.

Actiunea din "The Explorers Guild" se petrece in timpul Primului Razboi Mondial si spune povestea unui grup de aventurieri care pornesc in cautarea unui oras mitic.

"Ideea ca aceasta carte va fi citita peste 150 de ani poate fi aroganta. S-ar putea ca ea sa nu isi gaseasca locul printre cartile pe care le iubim, dar ne dorim asta", a declarat Kevin Costner, citat de Reuters. "The Explorers Guild", primul roman al lui Costner, contine ilustratii de tip banda desenata, realizate de Rick Ross, un artist pe care cineastul american spune ca l-a gasit cu ajutorul unei reclame online.

Avand ca subtitlu "Volume One: A Passage to Shambhala", cei doi autori afirma ca "The Explorers Guild" ar putea fi primul roman dintr-o serie.

"Imi place ideea ca eroii sa se foloseasca de inteligenta si de resurse pentru a iesi din incurcaturi", a mai spus Costner, care compara cartea sa cu volumul "20.000 de leghe sub mari", de Jules Verne. Kevin Costner a propus aceasta poveste ca proiect pentru un film de animatie, in urma cu opt ani, insa a declarat ca nimeni de la Hollywood nu a fost interesat. Pentru aceasta carte, investitia financiara i-a apartinut in totalitate.

"Am realizat ca pentru lucrurile care mi-au placut cel mai mult a trebuit sa platesc", a adaugat Costner, cunoscut fiind faptul ca el a fost finantatorul filmului distins cu sapte premii Oscar, in 1991, "Cel care danseaza cu lupii/ Dances with Wolves".

Nascut intr-o periferie saraca a orasului Los Angeles, in anul 1955, Kevin Costner, licentiat in stiinte economice, si-a inceput cariera in cinema la varsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din "Silverado" (1985) si cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Incoruptibilii" (1987).

In 1990, a dobandit statutul de vedeta de prim calibru, prin rolul sau din westernul epic "Dansand cu lupii", pe care l-a si regizat. Au urmat roluri in filme de mare buget, ca "Robin Hood, printul hotilor", "JFK", "Bodyguard" si "Wyatt Earp, justitiarul Vestului salbatic", dar si in productii cu mai putin succes la public, precum "Waterworld - Lumea Apelor" (1995) si "Postasul" (1997).

Citeste si:
10 personalități care au contribuit la formarea României de astăzi
10 personalități care au...

Kevin Costner a jucat recent in filmele de actiune "Jack Ryan: Agentul din umbra/ Jack Ryan: Shadow Recruit", de Kenneth Brannagh, si "Condamnat sa ucida", regizat de McG.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.