Chitaristul si producatorul de muzica country John Jennings a murit in resedinta sa din statul american Maryland, din cauza unui cancer renal, la varsta de 61 de ani, informeaza contactmusic.com.

John Jennings a devenit cunoscut la sfarsitul anilor 1980, gratie colaborarii sale cu Mary Chapin Carpenter la albumul de debut al acesteia, "Hometown Girl", aparut in 1987. Colaborarile lor au ajutat-o pe Mary Chapin Carpenter sa castige de doua ori trofeul asociat categoriei "cea mai buna cantareata a anului" la gala Country Music Association Awards.

Jennings a fost apoi si coproducator al altor discuri celebre ale artistei, precum "Shooting Straight in the Dark", "Stones in the Road" si "Come On, Come On". A colaborat si cu Janis Ian, Bill Morrissey si BeauSoleil si a inregistrat in studiouri mai multe piese alaturi de George Jones, Ricky Skaggs si Tony Rice.

John Jennings a produs cantece si pentru coloanele sonore ale unor filme de succes, precum "Iubitul meu se insoara/ My Best Friend's Wedding" cu Julia Roberts si "Campionul/ Tin Cup" cu Kevin Costner.

A fost diagnosticat cu cancer renal metastazat in martie 2014, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.