Rockerul Phil Lesh, membru fondator al trupei Grateful Dead, a fost diagnosticat cu o forma non-invaziva de cancer la vezica urinara si a anulat concertele pe care le avea programate in luna octombrie, a anuntat, vineri, muzicianul american, citat de Reuters.

Phil Lesh, care in ultimii ani a cantat in trupa Phil Lesh & Friends, a dezvaluit, prin intermediul unei declaratii publicate pe site-ul salii de concerte Terrapin Crossroads - din orasul californian San Rafael, infiintata tot de el -, ca a primit acel diagnostic la inceputul lunii octombrie si a inceput deja tratamentul anticancer la Mayo Clinic din Scottsdale, in statul american Arizona.

"Sunt foarte norocos, pentru ca, asa cum au aratat analizele, tumorile sunt non-invazive si nu exista niciun indiciu care sa arate ca ele s-ar fi raspandit in corp"
, a declarat rockerul american.

"Multumesc doctorului meu Cliff Sewell si echipei minunate de medici de la Mayo Clinic. Totul este bine si voi putea sa imi reiau activitatile obisnuite la doua saptamani dupa operatie", a adaugat Phil Lesh.

Din cauza bolii, muzicianul a anulat concertele trupei sale Phil Lesh & Friends programate pe 25 si 26 octombrie, la Terrapin Crossroads, la care ar fi trebuit sa participe si Chris Robinson, solistul fostei trupe The Black Crowes. Phil Lesh, nascut in California, in 1965, a fost membru fondator al Grateful Dead, una dintre cele mai influente formatii din istoria muzicii rock.

Grateful Dead a fost asociata cu miscarea hippie, dar formatia americana a adoptat numeroase stiluri muzicale si este renumita pentru devotamentul ei pentru improvizatie si experientele inedite furnizate de concertele live, scrie MEDIAFAX.

Dupa decesul solistului principal Jerry Garcia, in 1995, trupa a reaparut pe scena in diverse formule. In iulie, cei patru membri supravietuitori ai trupei Grateful Dead, inclusiv Phil Lesh, au sustinut un concert - despre care au spus ca a fost ultimul show al grupului - pe stadionul Soldier Field din Chicago.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.