Taylor Swift este cel mai bine platit muzician din lume, cu un onorariu de peste 1 milion de dolari pe zi.

Editorii de la MailOnline.com au estimat ca vedeta americana a incasat onorarii de aproximativ 317 milioane de dolari incepand din ianuarie 2015. Veniturile sale sunt generate de single-urile si turneele sale de succes, dar si din contracte de publicitate deosebit de profitabile.

Taylor Swift si-a lansat cel de-al cincilea album din cariera, "1989", in octombrie 2014, iar acel material discografic s-a vandut in peste 1,3 milioane de copii doar in primul sau weekend, debutand pe primul loc in topuril e din multe tari ale lumii.

Pe langa succesul comercial al albumului in sine, turneul sau de promovare - "1989 World Tour" - s-a dovedit la randul sau extrem de profitabil pentru Taylor Swift, intrucat primele cinci concerte din turneu i-au adus incasari de 16,8 milioane de dolari. Artista americana a incheiat si cateva contracte de publicitate importante, cu brandurile Elizabeth Arden, Diet Coke si Keds.

La sfarsitul lunii septembrie, Taylor Swift a fost inclusa de revista Forbes in topul pe 2015 al celor mai influenti oameni de afaceri cu varste de pana la 40 de ani. Tanara vedeta americana este cel mai bine plasat reprezentant al industriei de divertisment in acest top - "40 Under 40" -, in care ocupa locul al saselea, gratie opiniilor sale deosebit de ferme in ceea ce priveste serviciile de streaming muzical.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.