Un film despre scandalul in care este implicat constructorul de automobile german Volkswagen, care va avea la baza un proiect de carte scris de Jack Ewing, va fi produs de studioul Paramont si de actorul Leonardo DiCaprio, informeaza hollywoodreporter.com.

Celebrul actor hollywoodian a achizitionat prin intermediul companiei sale de productie cinematografica Appian Way si impreuna cu studiourile Paramount drepturile de ecranizare pentru o schita de scenariu - care are deocamdata doar patru pagini - scrisa de Jack Ewing, corespondent pe probleme economice in Europa al cotidianului american The New York Times.

Cartea lui Jack Ewing va analiza felul in care un etos "mai mare, mai bun, mai rapid" a alimentat una dintre cele mai mari fraude din istoria corporatiilor mondiale. Constructorul german de automobile Volkswagen si-a programat modelele sale diesel in asa fel incat standardele americane pentru emisii toxice erau respectate doar atunci cand masina era testata pentru acele emisii. In schimb, in restul timpului, cand se aflau in trafic, emisiile generate de acele modele Volskwagen erau de 40 de ori mai mari decat limitele admise.

Scandalul a afectat profund reputatia legendara a companiei germane, iar CEO-ul acesteia, Martin Winterkorn, a fost nevoit sa demisioneze.

Pentru aceasta carte, care nu are deocamdata un titlu si este considerata echivalentul pentru industria automobilului a celebrului volum "Too Big To Fail" scris de Andrew Sorkin, despre criza financiara din 2008, jurnalistul Jack Ewing a semnat la inceputul lunii octombrie un contract cu editura Norton, care i-a adus un cec consistent, ce contine o suma cu sase cifre.

DiCaprio si Jennifer Davisson Killoron vor produce acest film prin intermediul companiei Appian Way.

Potrivit screendaily.com, actorul Leonardo DiCaprio este de foarte multi ani un sustinator infocat al cauzei ecologiste si implicarea sa in acest proiect pare o alegere potrivita facuta de producatorii de la Hollywood.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

In septembrie, Leonardo DiCaprio a participat la o reuniune organizata de peste 400 de institutii si 2.000 de persoane private, care, potrivit unui studiu recent, dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari si care sprijina o initiativa ce vizeaza renuntarea la combustibilii fosili.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997, scrie MEDIAFAX.

In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.