Sambata seara, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti, au fost anuntati castigatorii celei de-a zecea editii a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est. Inainte de decernarea premiilor, au fost proiectate imagini de la editia aniversara din acest an.

Filmul "Yùl and the Snake" (Franta, 2015), regizat de Gabriel Harel, a castigat marele trofeu al Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, a carui a zecea editie se desfasoara in perioada 2 - 11 octombrie, in Bucuresti.

Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului, a mentionat ca, la editia de anul acesta, au fost organizate pentru prima data 10 workshop-uri pentru copii si un altul dedicat tinerilor, iar premiul pentru cel mai bun Worksheep i-a revenit lui Paul Muresan.

Cel mai bun scurtmetraj pentru copii a fost ales "Hairy Moo Moo" (Iran, 2015), regizat de Hadi Tabasi si Rasoul Zarrin.

Pe de alta parte, premiul publicului a revenit animatiei "Roadtrip" (Germania, 2014), regizata de Xavier Xylophon, scrie MEDIAFAX.

La categoria cel mai bun videoclip, castigator a fost "Carmen" - Stromae (Marea Britanie, 2015), regizat de Sylvain Chomet, iar premiul pentru cel mai bun film romanesc a mers catre "Voyage" (2015), regizat de Marian Poiana.

De asemenea, premiul pentru cel mai bun film stundetesc a fost castigat de "Deux amis/ Two friend" (Franta, 2014), regizat de Natalia Chernysheva. Totodata, mentiuni speciale pentru film studentesc au primit "Electrofly" (Germania, 2015), regizat de Natalia C.A. Freitas, "The wild imaginings of an unknown soldier" (Franta, 2014), de Nils Lacroix, si "The correct insult" (Germania, 2015), regizat de Janis Aschberger.

La categoria cel mai bun lungmetraj, a fost ales castigator "Adama" (Franta, 2015), regizat de Simon Rouby, iar cel mai bun scurtmetraj a fost ales "Leftover" (Franta, 2015), regizat de Tibor Banoczki, Sarolta Szabo. Totodata, a fost acordata si o mentiune pentru film de scurtmetraj - "Life with Herman H. Rott" (Estonia, Croatia, Danemarca, 2015), regizat de Chintis Lundgren.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est are loc in perioada 2 - 11 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Re:Animation Hub si Journey Pub din Bucuresti.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociatia Este'n'est, cu sprijinul Centrului National la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti - ArCuB, Administratiei Fondului Cultural National si al Uniunii Cineastilor din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.