Saxofonistul american Wilton Felder, un renumit muzician de jazz, care a colaborat si cu artisti celebri apartinand altor genuri muzicale, precum Jackson 5, Joni Mitchell, Billy Joel, B.B. King si Joe Cocker, a murit din cauza unui cancer, la varsta de 75 de ani, informeaza contactmusic.com.

Artistul a murit din cauza unui mielom - cancer la nivelul maduvei osoase -, pe 27 septembrie, in localitatea Whittier din statul american California, precizeaza publicatia The New York Times.

Wilton Folder era cel mai bine cunoscut in calitate de membru al formatiei The Jazz Crusaders, pe care a infiintat-o alaturi de Wayne Henderson, Joe Sample si Stix Hooper in perioada liceului, scrie MEDIAFAX.

Grupul a lansat mai multe albume de succes in anii 1960, inclusiv materialele discografice "Freedom Sound", "Lookin' Ahead" si "Tough Talk", iar apoi si-a schimbat numele in The Crusaders, incercand sa se adreseze mai multor categorii de public, inclusiv din afara universului jazz-ului.

In anii 1970, Wilton Felder a inceput sa cante la bas electric si a colaborat cu nume sonore din alte genuri muzicale, precum Jackson 5, Billy Joel, B. B. King, Joni Mitchell, Joe Cocker, Randy Newman si Steely Dan.

In plus fata de activitatea sa din grupul The Crusaders, Wilton Felder a lansat cateva albume solo, precum "Gentle Fire", "Secrets" si "Love is a Rush".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.