Actorul american Harrison Ford va primi un premiu special pentru excelenta din partea diviziei din Los Angeles a Academiei Britanice de Film si Televiziune (BAFTA/ LA), informeaza variety.com

Starul american va primi acest premiu la gala Britannia Awards, organizata de BAFTA/Los Angeles pe 30 octombrie, la hotelul Beverly Hilton. Premiul Albert R. Broccoli Britannia este acordat anual unei personalitati din cinematografie, pentru contributia la dezvoltarea industriei divertismentului, scrie MEDIAFAX.

Ceremonia va fi gazduita de actorul Jack Whitehall si va fi difuzata, pe 6 noiembrie, pe televiziunea americana Pop. Printre ceilalti laureati de anul acesta ai premiilor Britannia se numara Orlando Bloom, care va fi recompensat pentru activitatile umanitare, si Meryl Streep, care va primi Stanley Kubrick Britannia Award pentru excelenta in film.

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" si "Razboiul Stelelor", Harrison Ford a declarat in trecut ca prefera ca publicul sa-si aminteasca de el pentru roluri precum cele din "Martorul" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - si "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren si River Phoenix, doua filme de Peter Weir. Ford a mai jucat in filme precum "Sabrina", in regia celebrului Sydney Pollack, si "Imigrantii/ Crossing Over", in regia lui Wayne Kramer.

In varsta de 73 de ani, Harrison Ford a lucrat in ultima vreme la cel de-al saptelea film din franciza "Razboiul stelelor", "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care ii va avea in distributie pe o parte din protagonistii trilogiei initiale, Carrie Fisher si Mark Hamill, si va avea premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii pe 18 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.