Muzicianul britanic Roger Waters a transmis o scrisoare deschisa membrilor formatiei Bon Jovi, prin care ii acuza de faptul ca, prin sustinerea unui concert la Tel Aviv, "sunt umar la umar" cu Israelul si le aminteste de numeroasele pierderi suferite de palestinieni din cauza Guvernului israelian.

"Deseori, in trecut, am transmis, detaliat si uneori insistent, scrisori catre colegii din industria muzicala, incurajandu-i sa nu sprijine politica de separare a Guvernului israelian prin sustinerea de concerte in Israel", si-a inceput Waters scrisoarea, informeaza nme.com.

"Dupa ce am citit, saptamana trecuta, comentariile facute de Jon (Bon Jovi, n.r.) in publicatia israeliana Yedioth Ahronoth, nu voi mai pierde timpul facand paralele intre segregarea din Africa de Sud si pozitia morala luata de multi dintre artisti atunci si a miilor care fac acum acelasi lucru in fata opresiunii israelienilor care dureaza de decenii fata de palestinieni", a mai spus muzicianul.

Intr-un interviu acordat revistei Yedioth Ahronoth, Jon Bon Jovi a spus ca a auzit mereu despre cat de minunat este Israelul, "leaganul religiilor", si, pentru ca si-a dorit mereu sa viziteze aceasta tara, a insistat ca orasul Tel Aviv sa se afle pe lista turneului de anul acesta al formatiei sale.

"Stimati Jon Bon Jovi, David Bryan si Tico Torres (...), daca veti sustine concertul de la Tel Aviv, de pe 3 octombrie, veti confirma alegerea facuta. Ati avut ocazia de a lua o pozitie de partea dreptatii. Mortii nu va pot aminti de crimele pe care le-ati ignorat. Dar, ca sa nu uitam, tacerea si indiferenta sunt cele mai mari crime", a incheiat Roger Waters scrisoarea.

In luna februarie a acestui an, Roger Waters l-a criticat pe producatorul muzical Alan Parsons, inginer de sunet al albumului Pink Floyd "Dark Side of The Moon", pentru ca si-a programat un concert in Israel, cu grupul Alan Parsons Project.

Trupa Bon Jovi este formata in prezent din Jon Bon Jovi (voce, chitara), Tico Torres (tobe, percutie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) si Hugh McDonald (bas, backing vocals).

De-a lungul anilor, formatia a vandut peste 120 de milioane de albume in lumea intreaga. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) si "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "What About Now", lansat in Statele Unite in martie 2013.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Bon Jovi a cantat la Bucuresti in vara anului 2011.

Roger Waters a devenit celebru ca membru al formatiei Pink Floyd. Infiintat in 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright si Syd Barrett, carora li s-a adaugat David Gilmour, in 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio si s-a destramat in 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebra gratie unui rock progresiv si psihedelic, in anii 1960 si 1970, si a lansat o serie de materiale discografice intrate in legenda, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) si "The Wall" (1979).

Relatiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate in ultimii ani, insa acestia au acceptat sa se reintalneasca si sa cante din nou impreuna pentru concert urias sustinut in Hyde Park din Londra in 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, claparul trupei, a murit in 2008, la varsta de 65 de ani.

Citeste si:
Andra, criticată dur din cauza greutății sale. A fost sau afectată...
Andra, criticată dur din...

Numele formatiei a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame din SUA in 1996 si in Music Hall of Fame din Marea Britanie in 2005. Trupa a vandut peste 250 de milioane de albume in lumea intreaga, scrie MEDIAFAX.

Printre premiile obtinute de Pink Floyd se numara un Grammy pentru albumul "The Wall", in 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", in 1982, si un alt Grammy pentru "Marooned" in 1995. In 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formatiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contributia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters si Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, avand la baza personajul Pink, inspirat din viata si experientele lui Roger Waters, trateaza teme complexe, precum izolarea si alienarea, fiind puternic influentat de filosofia pacifista.

Citeste si:
Solistul de la Carla's Dreams se retrage din formație! Artistul...
Solistul de la Carla's...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.