Dustin Hoffman va juca intr-o miniserie TV despre influenta familie Medici din timpul Renasterii italiene, in care a fost distribuit si actorul Richard Madden, devenit cunoscut gratie serialului "Urzeala tronurilor".

Dupa "Jeanne d'Arc", din 1999, starul hollywoodian a evitat cu obstinatie filmele istorice, insa el ar putea reveni intr-o astfel de productie, cu ocazia unei miniserii de televiziune inspirata din istoria familiei Medici.

Astfel, Dustin Hoffman il va interpreta pe Giovanni de Medici, patriarhul acestei familii italiene, intr-o miniserie in care Richard Madden, interpretul personajului Robb Stark din "Urzeala tronurilor", va juca rolul principal. Medici a fost o familie italiana extrem de influenta in Renastere, mai ales pe plan financiar si politic, in orasul Florenta. Noua productie de televiziune, intitulata "Medici: Masters of Florence", va prezenta ascensiunea familiei Medici si influenta ei asupra orasului pe care l-a guvernat.

Miniseria va fi produsa de Frank Spotnitz si Lux Vide, pe baza unui scenariu scris de Frank Spotnitz si Nicholas Meyer. Productia TV va fi difuzata de postul public RAI in Italia si va fi distribuita pe plan international de compania Wild Bunch.

Dustin Hoffman si-a castigat celebritatea datorita rolului studentului timid, indragostit de o femeie matura, in filmul "Absolventul", care i-a adus si prima nominalizare la Oscar, in 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numarat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul noptii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatalui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) si al barbatului autist din memorabilul "Rain Man" (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu radacini romanesti si ucrainene, s-a nascut in Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, in 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu doua premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA si un premiu Emmy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.