Peste 500 de persoane au participat la un protest organizat in fata unei sali de spectacole din Cape Town unde Pharrell Williams a sustinut un concert, luni seara, dupa ce starul american a incheiat un contract de promovare a retailerului sud-african Woolworths, care are legaturi cu Israelul.

Concertul artistului american a avut totusi loc, in ciuda acestui protest inedit, organizat de filiala sud-africana a organizatiei internationale Boycott, Divestment and Sanctions against Israel (BDS), informeaza Reuters.

"Colaborand cu Woolworths, Pharrell sprijina Israelul, o tara care sprijina opresiunea din Palestina, o tara care este noul stat-apartheid"
, a spus Ashraf Salie, participant la aceasta actiune de protest, in timpul careia demonstrantii agitau steaguri ale Palestinei, in fata intrarii de la GrandWest Casino, inainte de debutul concertului lui Pharrell Williams.

Marsurile pro-Palestina atrag adeseori multimi numeroase de oameni in Africa de Sud, in special in Cape Town, care detine cea mai mare comunitate musulmana din aceasta tara.

Unii dintre conducatorii auto care treceau prin acea zona i-au sustinut pe protestatari, care tineau pancarte cu texte precum "Pharrell e bine-venit daca Gaza va fi libera" si "Pharrell si Woolworths au mainile manjite cu sange", in timp ce mai multi muzicieni si artisti locali au sustinut un mic concert in fata protestatarilor, pe o scena special amenajata.

Protestatarii au primit permisiunea de a se reuni, insa in prezenta unui numar mare de politisti, dupa ce Primaria din Cape Town a pierdut un proces, in care ceruse instantei sa limiteze numarul maxim de demonstranti la 150 de persoane.

Pharrell Williams colaboreaza cu lantul de magazine Woolworths in calitate de director artistic pentru mai multe proiecte de linii vestimentare, dar si in calitate de coordonator al unui program de strangere de fonduri in beneficiul educatiei, scrie MEDIAFAX.

Woolworths spune ca produsele pe care le comercializeaza nu au la baza materii prime din teritoriile palestiniene, ca mai putin de 0,1% din totalul alimentelor sale provin din Israel si ca toate produsele din magazinele sale contin etichete care arata in mod foarte clar tarile lor de origine.

Pharell Williams a vandut 100 de milioane de copii ale cantecelor sale, dintre care 10 milioane doar pentru melodia "Happy", care i-a adus si o nominalizare la premiile Oscar pentru coloana sonora a filmului de animatie "Sunt un mic ticalos 2/ Despicable Me 2". Artistul a primit zece premii Grammy, cea mai inalta distinctie a industriei muzicale americane, inclusiv pentru colaborarea sa de lunga durata cu Chad Hugo, alaturi de care a fondat duoul de producatori The Neptunes, la finalul anilor 1990. Totodata, Williams a devenit celebru datorita participarii sale la emisiunea de televiziune "The Voice".

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.