Bono, solistul trupei irlandeze U2, a dezvaluit vineri ca urmatorul album de studio al formatiei sale, intitulat "Songs Of Experience", va fi lansat pe piata in 2016, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Precedentul material discografic al trupei irlandeze, "Songs of Innocence", a fost lansat in 2014 si a fost "oferit" clientilor din lumea intreaga ai magazinului online iTunes, fiind inclus in mod automat in conturile acestora, in cadrul unei initiative de marketing care a generat numeroase controverse si critici. Dupa o saptamana, compania Apple a pus la dispozitia clientilor sai un software special, ce a permis utilizatorilor site-ului iTunes sa stearga versiunea digitala a albumului trupei U2 din dispozitivele lor mobile.

Ulterior, Bono a prezentat scuze publice pentru acea initiativa, pe care a numit-o "o picatura de megalomanie, un pic de generozitate si un adaos de autopromovare". La scurt timp dupa aceea, Bono si-a retras acea declaratie, afirmand pentru revista Billboard ca lansarea in regim gratuit a acelui album a reprezentat "unul dintre lucrurile pentru care membrii trupei U2 s-au simtit cel mai mandri vreodata".

"Vom lansa albumul «Songs Of Experience» anul viitor. E ceva neobisnuit pentru noi, pentru ca multe piese de pe acest album sunt deja finalizate", a dezvaluit rockerul Bono, vineri, intr-un interviu acordat publicatiei The Irish Times. Formatia irlandeza se afla in prezent la jumatatea turneului mondial de promovare a albumului "Songs of Innocence", intitulat "Innocence + Experience". Acest turneu a debutat cu un concert pe care trupa irlandeza l-a sustinut in luna mai in orasul canadian Vancouver si a inclus o serie de opt show-uri la celebra sala de concerte Madison Square Garden din New York.

De la infiintarea ei in 1976, formatia irlandeza, castigatoare a 22 de premii Grammy, a sustinut 20 de turnee mondiale.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume in anii 1980 - "The Joshua Tree" si "Rattle and Hum". Trupa U2 este alcatuita din basistul Adam Clayton, Bono (voce si chitara), Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume.

Citeste si:
Black Coffee a câștigat premiul Grammy pentru Cel mai bun album de...
Black Coffee a câștigat...

Precedentul turneu sustinut de U2, intitulat "360º Tour", reprezinta seria de concerte cu cele mai mari incasari din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obtinute in 2010 si 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.