Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane a aprobat inscrierea Romaniei la Eurovision 2016, insa reprezentantii TVR urmeaza sa caute surse de finantare pentru ca participarea la acest concurs sa poata fi posibila in contextul situatiei financiare dificile a televiziunii publice.

Hotararea privind inscrierea Romaniei in vederea participarii la concursul Eurovision 2016 a fost luata recent de Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), insa unii membri ai CA au pus problema lipsei fondurilor necesare in acest sens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Televiziunea Romana.

Astfel, reprezentantii TVR care se vor ocupa de organizarea participarii Romaniei la Eurovision 2016 trebuie sa identifice surse de finantare in acest sens, au mai spus sursele citate. Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei. Totodata, datoria fiscala a TVR se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei, conform unor informatii facute publice in luna iulie de Televiziunea Romana.

Cea de-a 61-a editie a Eurovision Song Contest se va desfasura la Globe Arena din Stockholm. Semifinalele Eurovision 2016 vor avea loc pe 10 si 12 mai, iar marea finala a competitiei se va desfasura pe 14 mai, potrivit site-ului oficial al concursului.

Editia de anul viitor a Eurovision se va desfasura in Suedia, dupa ce cantaretul Måns Zelmerlöw a castigat competitia din acest an, cu piesa "Heroes". Trupa Voltaj a reprezentat Romania la Eurovision 2015, de la Viena, cu melodia "De la capat/ All Over Again", ocupand locul al 15-lea in finala competitiei.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.