Cea de-a 67-a gala Creative Arts Emmy a avut loc sambata seara, la Microsoft Theatre din Los Angeles.

Televiziunea HBO a fost marele castigator la cea de-a 67-a gala Creative Arts Emmy, cu 29 de trofee, opt dintre ele fiind obtinute de una dintre cele mai celebre productii ale sale, serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

Pe locul al doilea in topul televiziunilor cu cele mai multe premii Creative Emmy s-a situat NBC, cu 11 trofee, informeaza site-ul oficial al evenimentului.

Printre marii castigatori ai galei Creative Emmy, care precede ceremonia Primetime Emmy, s-au mai numarat productia FX "American Horror Story: Freak Show", cu cinci trofee, productia NBC "Saturday Night Live", cu patru trofee, si productia HBO "Bessie", cu patru trofee.

Serialul "Game of Thrones" a castigat, printre altele, premii Creative Emmy pentru cel mai bun machiaj intr-un serial, cele mai bune decoruri pentru o productie fantasy, cel mai bun montaj pentru o serie-drama si cel mai bun montaj de sunet.

Productia "American Horror Story: Freak Show" a fost premiata pentru cel mai bun machiaj intr-o miniserie/ intr-un film TV, dar si cele mai bune costume intr-o serie fantasy/ de epoca.

De asemenea, programul "Saturday Night Live" a fost premiat, printre altele, pentru cea mai buna regie tehnica si cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura intr-o emisiune TV filmata cu mai multe camere video.

In ceea ce priveste premiile pentru interpretare, Bradley Whitford a castigat premiul pentru cel mai bun invitat special intr-un serial-comedie, pentru "Transparent" (Amazon), Margo Martindale a obtinut premiul pentru cea mai buna invitata speciala intr-un serial-drama, pentru "The Americans" (FX), Reg E. Cathey - premiul pentru cel mai bun invitat special intr-un serial-drama ("House Of Cards", Netflix), iar Joan Cusack - premiul pentru cea mai buna invitata speciala intr-un serial-comedie ("Shameless", Showtime).

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Sambata seara, peste 80 de premii au fost acordate la gala Creative Arts Emmy Awards.

Gala Creative Arts Emmy Awards, organizata in mod traditional cu o saptamana inainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, este dedicata disciplinelor tehnice din spatele productiilor de televiziune: regie artistica, imagine, coafura, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii si altele. Alte premii sunt decernate in categorii precum animatie, seriale non-fictiune, reality-show si actori cu statut de invitati, scrie MEDIAFAX.

Cea de-a 67-a editie a Primetime Emmy Awards va fi difuzata pe 20 septembrie, in direct de postul Fox. Gazda evenimentului va fi Adam Samberg.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensand excelenta programelor de televiziune americane difuzate in prime time. Decernate in premiera in 1949, distinctiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", pana la aparitia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oara in anii 1970, iar cuvantul "primetime" a fost atunci adaugat in titulatura lor oficiala, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii intre cele doua trofee.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Premiile Primetime Emmy se acorda, in general, in duminica ce precede debutul sezonului de toamna la televiziunile americane. Gala este difuzata, prin rotatie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC si FOX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.