Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijata de Willy Buchler, cu participarea sopranei vieneze Monika Mosser, va sustine un turneu in Romania, care va incepe pe 9 decembrie, in Timisoara, si se va incheia pe 19 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Pentru al saptelea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna ajunge in Romania, concertand in zilele de 9 decembrie, la Opera Nationala Romana din Timisoara, 10 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia, 11 decembrie, la Teatrul National din Cluj-Napoca, 12 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava, 13 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Botosani, 14 decembrie, la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, 16 decembrie, la Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" din Brasov, 17 decembrie, la Teatrul de Vara "Radu Beligan" din Bacau, 18 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, si 19 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Programul concertelor din Romania este similar "Concertului de Anul Nou" pe care orchestra il sustine in Wiener Konzerthaus, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978, de legendarul dirijor Peter Guth, si a primit in randurile sale de-a lungul timpului unii dintre cei mai talentati muzicieni, pastrandu-si, astfel, suprematia intre orchestrele de gen.

Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Willy Büchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana deopotriva publicul si muzicienii. Maestrul Büchler este recunoscut pentru jovialitatea si umorul cu care interactioneaza cu publicul, creand o atmosfera destinsa, de buna dispozitie, de adevarata sarbatoare.

Monika Mosser a urmat cursuri la Conservatorul si la Universitatea de Muzica din Viena, a castigat Concursul International de Opereta "Nico Dostal", incepandu-si cariera de solista la Volksoper Wien. Are un repertoriu divers, care cuprinde arii de opera, operete, dar si musicaluri celebre. Monika Mosser este prima soprana din Europa de Vest invitata in Rusia intr-un turneu impreuna cu Strauss Festival Orchestra, toate concertele fiind sold-out. De altfel, este si prima solista vest-europeana invitata sa cante impreuna cu Filarmonica din Moscova.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Biletele pot fi cumparate de la casele salilor de spectacol si online, de pe vandbilete.ro, bilete.ro, myticket.ro, bilet.ro, eventim.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.