Trupa rock Bon Jovi ar fi trebuit sa sustina primele sale concerte in China, la Shanghai si Beijing, saptamana viitoare, insa ambele show-uri ale formatiei americane au fost "anulate in mod neasteptat", a anuntat, marti, organizatorul AEG Asia, informeaza contactmusic.com.

Desi autoritatile chineze nu au oferit nicio explicatie oficiala pentru aceasta interdictie, presa internationala afirma ca decizia a fost luata din cauza faptului ca trupa americana a folosit imaginea lui Dalai Lama in timpul unor concerte precedente pe care le-a sustinut in Taiwan, in anul 2010.

Corespondentul de la Beijing al publicatiei Financial Times a facut urmatoarea dezvaluire: "Ministerul Culturii al Partidului Comunist a actionat in acest fel dupa ce a descoperit ca Bon Jovi a inclus in trecut o fotografie a lui Dalai Lama intr-un videoclip proiectat pe scena, in timpul unui concert sustinut in Taiwan in 2010, potrivit unor persoane familiarizate cu aceasta chestiune. Acel incident a fost urmat de un altul, atunci cand un membru al grupului a publicat pe Twitter un mesaj in care a spus ca s-a intalnit cu liderul spiritual tibetan".

Guvernul chinez a decis sa cenzureze cat mai drastic temele care au legatura cu Tibetul in cadrul show-urilor sustinute de trupele straine care au programate concerte in China. In acest an se implinesc 50 de ani de la infiintarea Regiunii Autonome Tibet, ce a fost creata dupa incorporarea Tibetului in Republica Populara Chineza, in 1951.

Cantareata islandeza Bjork si trupa americana Maroon 5 au fost nevoiti la randul lor sa isi anuleze concertele pe care le aveau programate in China in ultimii ani, scrie MEDIAFAX.

Bon Jovi are inca programat un concert in Macau - care, ca si Hong Kong, detine statutul de Regiune administrativa speciala a Republicii Chineze -, la sfarsitul acestei luni.

Trupa Bon Jovi a cantat la Bucuresti in vara anului 2011.

De-a lungul anilor, formatia a vandut peste 120 de milioane de albume in lumea intreaga. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) si "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "What About Now", lansat in Statele Unite in martie 2013.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Trupa este formata in prezent din Jon Bon Jovi (voce, chitara), Tico Torres (tobe, percutie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) si Hugh McDonald (bas, backing vocals).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.