Paul Anka revine in Bucuresti pentru a sustine un concert plin de nostalgie si magie, alaturi de orchestra sa, pe 30 ianuarie 2016, la Sala Palatului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Cu toate ca a mai venit in Bucuresti - sustinand un concert in 2010 -, Paul Anka se arata extrem de incantat sa revina alaturi de "big band-ul" sau si si-a exprimat dorinta de a aduce la Sala Palatului un spectacol special.

Biletele au fost puse in vanzare pe www.bilete.ro, www.bilet.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.myticket.ro si pe www.fix7.ro. Preturile biletelor variaza in functie de categorie: Golden VIP - 475 de lei, VIP - 425 de lei, categoria 1 - 375 de lei, categoria a 2-a - 325 de lei, categoria a 3-a - 285 de lei, categoria a 4-a - 245 de lei.

Paul Anka, nascut intr-o familie cu origini libaneze, pe 30 iulie 1941, in Ottawa (Canada), isi face prima aparitie TV in anul 1957, la doar 16 ani, cu primul sau cantec, ce avea sa devina un hit international - "Diana". Acesta s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare si l-a lansat pe Anka in muzica internationala.

Anka s-a dovedit a fi nu numai un artist de mare succes, dar si un compozitor de geniu, intrand in top 10 USA cu piese precum "You Are My Destiny", "Lonely Boy", "Put Your Head On My Shoulder", "Puppy Love", "My Home Town" si "Dance on Little Girl".

Pe langa Spanka Music, propria companie, manageriata la inceput de tatal sau, printre reusitele lui Anka au fost inclusiv aparitiile in mai multe pelicule, dintre care cea mai notabila a aparut in 1962, drama "Ziua cea mai lunga/ The Longest Day", pentru care a scris coloana sonora si a primit o nominalizare la premiile Oscar, scrie MEDIAFAX.

Anka a inregistrat peste 120 de albume, inclusiv 10 pentru pietele japoneza, spaniola, franceza si italiana, cu cantece compuse pentru fiecare tara in parte. Paul Anka detine drepturi de autor asupra a peste 900 de cantece - 130 dintre ele cu interpreti precum Elvis Presley, Barbra Streisand, Linda Ronstadt si Robbie Williams, dar si pentru celebrele melodii "My Way", compusa pentru Frank Sinatra, si "She's a Lady", a lui Tom Jones.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

In 1970, Anka a ajuns din nou in topuri cu piese precum "Having my Baby", "One Man Woman, One Woman Man", "I Don't Like to Sleep Alone", "There's Nothing Stronger than Our Love" si "Times of Your Life".

In 2005, Anka a primit Ordinul Canadei si o stea pe Walk of Fame din Toronto. Paul Anka a vandut peste 15 milioane de albume si a avut trei single-uri pe primul loc in Billboard Hot 100.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.