Cel mai scund om din lume, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, a murit, joi, la varsta de 75 de ani, intr-un spital din Pago Pago, capitala American Samoa, a anuntat un purtator de cuvand al acestui centru medical, informeaza abc.net.au.

Potrivit relatarilor din presa internationala, Chandra Bahadur Dangi, care avea o inaltime de 54,6 centimetri, era bolnav de pneumonie. Acesta a murit dupa trei ani de la primirea, pe 26 februarie 2012, a titlului de cel mai scund om din lume, din partea organizatiei Cartea Recordurilor Guinness. Inainte de a primi acest titlu, Chandra Bahadur Dangi nu a parasit niciodata satul in care locuia.

Ulterior, Chandra Bahadur Dangi a calatorit in diverse tari, uneori impreuna cu cel mai inalt om din lume, turcul Sultan Kösen, care are o inaltime de 2,51 metri.

Chandra Bahadur Dangi nu a fost doar cel mai mic barbat din lume, ci si cea mai mica persoana din lume. Cel care a detinut acest record inainte, cu o inaltime de 57 de centimetri, Gul Mohammed, a murit la 40 de ani, in 1997.

Dangi cantarea 12 kilograme la primirea titlului de cea mai scunda persoana din lume si a declarat la momentul respectiv, pentru AFP, ca recunoasterea mondiala de care are parte va recompensa, intr-un fel, anii de suferinta pe care i-a trait, scrie MEDIAFAX.

Ramas orfan la 12 ani, acesta era dus de membrii familiei sale la diferite balciuri si prezentat ca o curiozitate. Dangi se ocupa cu producerea materialelor din canepa si a iesit din satul sau, situat intr-o zona foarte saraca a Nepalului, la 350 de kilometri de Kathmandu, doar de cateva ori.

Chandra Bahadur Dangi a venit pentru prima data in viata in Kathmandu la ceremonia de decernare a titlului oferit de Guinness. "Vreau sa vizitez multe tari straine si sa cunosc oameni din toata lumea", spunea, la momentul respectiv, Dangi. Nu se cunoaste motivul stiintific pentru care unii oameni au o inaltime atat de mica, dar multi dintre ei au fost diagnosticati cu nanism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.