Conducerea Filarmonicii din Berlin a decis, joi seara, in urma reactiei publicului din Romania si a modului in care muzicienii au fost primiti la Festivalul International "George Enescu", ca orchestra sa revina la Bucuresti, la editia din 2019 a evenimentului dedicat marelui compozitor roman.

Anuntul privind revenirea la Festivalul Enescu a Filarmonicii din Berlin, in 2019, a fost facut, vineri, de organizatorii evenimentului, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Filarmonica din Berlin, sub bagheta dirijorului Sir Simon Rattle, a sustinut, joi, de la ora 20.00, pentru prima data un concert la Festivalul International "George Enescu", dupa 18 ani de negocieri.

Concertul, al carui program a cuprins "Variatiunile pe o tema de Frank Bridge op. 10", de Benjamin Britten, si "Simfonia nr. 4 in do minor op. 43", de Dmitri Sostakovici, a fost indelung aplaudat de publicul care a umplut pana la refuz Sala Palatului.

"Suntem foarte fericiti sa fim aici. Pentru noi este un mare privilegiu. Sper ca veti reusi sa auziti ce face ca Filarmonica din Berlin sa fie speciala. (...) Sper ca veti fi fericiti cu ce am pregatit pentru voi. Noi suntem incantati sa fim aici", a afirmat Sir Simon Rattle, intr-o conferinta de presa desfasurata inaintea concertului de pe scena Salii Palatului.

De asemenea, la acea conferinta de presa, Sir Simon Rattle a spus ca, in perioada cat el va fi dirijor la Filarmonica din Berlin, pana in 2018 cand ii expira contractul, nu exista nicio sansa sa se intoarca la Festival, dar spera ca orchestra sa revina in Romania impreuna cu succesorul sau (Kirill Petrenko, n.r.) si el sa se intoarca impreuna cu acestia.

Potrivit organizatorilor Festivalului Enescu, 11 tone de echipament au fost transportate la Bucuresti pentru concertul Filarmonicii din Berlin, fiind considerat cel mai greu echipament din istoria evenimentului. Berliner Philharmoniker, din care face parte si un muzician roman, respectiv violonistul Laurentiu Dinca, este considerata in primele trei cele mai bune orchestre ale momentului la nivel mondial.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International "George Enescu" are loc intre 30 august si 20 septembrie, in Bucuresti si in alte orase din tara, la 134 de ani de la nasterea marelui compozitor roman si 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrari de George Enescu in interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.