Trupa britanica Black Sabbath a anuntat, joi, ca se va retrage din activitate, la finalul unui turneu mondial de adio, intitulat "The End", pe care il va sustine in 2016, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Turneul mondial "The End" al trupei Black Sabbath va debuta cu un concert in Omaha, capitala statului american Nebraska, pe 20 ianuarie, va continua cu o serie de show-uri in Statele Unite si Canada si se va incheia prin intermediul unor reprezentantii in Australia si Noua Zeelanda, in luna aprilie.

Celebrul grup britanic a facut acest anunt prin intermediul unei inregistrari video.

"Acesta este inceputul sfarsitului. Totul a inceput in urma cu aproape cinci decenii, cu un bubuit de tunet, un clinchet indepartat de clopot si, apoi, un riff monstruos de chitara care a zguduit Pamantul. A fost cel mai «greu» sunet rock care s-a auzit vreodata. In acel moment s-a nascut stilul heavy metal, creat de o tanara trupa din Birmingham, Anglia, ai carei membri abia iesisera din adolescenta"
, se afirma in mesajul trupei britanice.

"Acum totul se termina, prin turneul final al celei mai mari trupe de metal din toate timpurile, Black Sabbath. Ozzy Osbourne, Tony Iommi si Geezer Butler vor incheia ultimul capitol din ultimul volum al incredibilei povesti a trupei Black Sabbath. Turneul de adio al trupei Black Sabbath, "The End", va incepe pe 20 ianuarie 2016 si va depasi toate turneele precedente prin cea mai tare productie rock din toate timpurile. Atunci cand acest turneu se va incheia, va veni cu adevarat sfarsitul. Sfarsitul uneia dintre cele mai legendare trupe din istoria rock 'n' roll-ului... Black Sabbath", se precizeaza in acelasi anunt oficial al trupei.

Nu se stie deocamdata cine va canta la tobe in acest turneu. Tommy Clueftos a cantat in trupa care il acompaniaza pe Ozzy Osbourne in calitate de artist solo, iar Brad Wilk de la Rage Against The Machine a cantat la tobe in timpul inregistrarilor pentru albumul ce a marcat recenta reunire a trupei, materialul discografic "13", dupa ce tobosarul din componenta originala a trupei Black Sabbath, Bill Ward, s-a certat cu colegii de trupa, chiar inainte de debutul inregistrarilor pentru acel album.

Citeste si:
Ozzy Osbourne are COVID-19. Soția sa, Sharon, s-a declarat „foarte...
Ozzy Osbourne are COVID-19....

Rockerul Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca formatia britanica intentioneaza sa inregistreze si sa lanseze un ultim album de studio in anul 2016. Acel material discografic va fi promovat printr-o serie de concerte care vor alcatui turneul de adio al trupei Black Sabbath, scrie MEDIAFAX.

Black Sabbath, o trupa britanica al carei solist este Ozzy Osbourne, si-a lansat albumul de debut - care poarta numele formatiei - in America de Nord, in 1970.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupa in 1979, iar dupa plecarea lui, trupa britanica a cunoscut numeroase schimbari de componenta. Cei patru muzicieni din componenta originala s-au mai reunit in 1998, cand au lansat albumul live "Reunion", si apoi au mai sustinut concerte impreuna, in anii 2000.

Dupa ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne si-a construit o cariera de succes in calitate de solist solo. Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne in 1991, a primit patru discuri de platina in SUA si a avut parte de o primire calduroasa din partea publicului si a criticilor. Urmatoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), desi nu au mai avut acelasi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Citeste si:
Gabriela Ruse s-a calificat în optimile turneului de la Sydney (WTA)
Gabriela Ruse s-a calificat...

Veteranii rockeri britanici au anuntat, in noiembrie 2011, ca trupa Black Sabbath se va reuni in componenta originala, incluzandu-l pe Ozzy Osbourne in calitate de solist, cu ocazia lansarii unui nou album. Ozzy Osbourne a sustinut un concert si la Bucuresti, in octombrie 2011, in cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al sau, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2006 si a vandut, in total, peste 100 de milioane de albume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.