Pianistul Rudolf Buchbinder il va inlocui pe Arcadi Volodos la concertul din 11 septembrie, de la Ateneul Roman din Bucuresti, eveniment care face parte din cadrul Festivalului International "George Enescu".

Pianistul Arcadi Volodos nu mai poate participa la eveniment din motive de sanatate, informeaza organizatorii Festivalului International "George Enescu".

Rudolf Buchbinder va interpreta, pe 11 septembrie, de la ora 16.30, la Ateneul Roman, "Concertul Nr. 1 pentru pian si orchestra in re minor op. 15", de Johannes Brahms. Dirijor va fi Horia Andreescu.

Rudolf Buchbinder este considerat unul dintre cei mai importanti pianisti de pe scena internationala. Admis la Scoala Superioara de Muzica din Viena la varsta de 5 ani, ramane cel mai tanar student din istoria institutiei. Invitat deseori sa concerteze alaturi de orchestre renumite, cum ar fi Filarmonica din Berlin, cea din Viena sau New York, Orchestra Nationala a Frantei, Filarmonica din Londra, Simfonia Nationala si Orchestra din Philadelphia, Buchbinder a colaborat de-a lungul timpului cu dirijori celebri, precum Claudio Abbado, Gustavo Dudamel, Rafael Frühbeck de Burgos, Carlo Maria Giulini, Nikolaus Harnoncourt, Lorin Maazel, Kurt Masur, Zubin Mehta, Jukka-Pekka Saraste, Wolfgang Sawallisch si Christian Thielemann. In discografia lui se regasesc peste 100 de inregistrari, scrie MEDIAFAX.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International "George Enescu" are loc intre 30 august si 20 septembrie, in Bucuresti si in alte orase din tara, la 134 de ani de la nasterea marelui compozitor roman si 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrari de George Enescu in interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.