Muzicianul scotian Calvin Harris a fost desemnat cel mai bine platit DJ din lume, cu venituri de 66 milioane de dolari obtinute in ultimele 12 luni, potrivit unui clasament anual intocmit de revista Forbes, care a fost dat publicitatii luni, informeaza Reuters.

Calvin Harris, in varsta de 31 de ani, un producator muzical foarte apreciat si care a colaborat cu artisti de seama precum Rihanna si Ne-Yo, si-a lansat cel mai recent material discografic in anul 2014. Acel album, intitulat "Motion", a debutat pe primul loc in topul american Billboard dedicat muzicii dance.

Artistul scotian, care are in prezent o relatie cu cantareata americana Taylor Swift, este, de asemenea, imaginea oficiala a casei de moda Giorgio Armani si a lansat in colaborare cu aceasta o colectie de lenjerie intima, o colectie de ochelari de soare si o colectie de ceasuri de lux.

Veniturile de 66 de milioane de dolari obtinute de Calvin Harris provin din proiecte muzicale si contracte de publicitate. Din acest punct de vedere, Calvin Harris a depasit-o pe Jennifer Lawrence, care a ocupat primul loc in topul Forbes al celor mai bine platite actrite din lume, dat publicitatii saptamana trecuta, cu venituri de 52 de milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Pe locul al doilea in topul celor mai bine platiti DJ-i din lume s-a clasat muzicianul francez David Guetta, cu venituri de 37 milioane de dolari. Starul francez sustine adeseori concerte in Las Vegas si Ibiza si a fost cap de afis la editia din acest an a Festivalului Coachella din California.

DJ-ul olandez Tiesto ocupa locul al treilea, cu venituri de 36 milioane de dolari. Topul 5 al celor mai bine platiti DJ-i din lume este completat de muzicienii americani Skrillex si Steve Aoki - ambii cu 24 milioane de dolari.

Jurnalistii de la revista Forbes au intocmit acest clasament luand in calcul veniturile obtinute din concerte, publicitate si alte domenii, in perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.