Leonardo DiCaprio va colabora inca o data cu regizorul Martin Scorsese, cu ocazia filmarilor de la "The Devil in the White City", un proiect al studiourilor Paramount, in care starul hollywoodian va interpreta rolul unui criminal in serie.

Acest proiect cinematografie, aflat in preproductie de peste un deceniu, ii va reuni pe DiCaprio si Scorsese la peste doi ani dupa incheierea filmarilor de la "Lupul de pe Wall Street". Studioul Paramount a castigat la licitatie drepturile de ecranizare a cartii "The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America", scrisa de Erik Larson. Acest studio hollywoodian detinuse in trecut de inca doua ori aceste drepturi. Billy Ray, scenaristul unor filme apreciate de critici si de public, precum "Capitanul Phillips/ Captain Phillips" si "Jocurile foamei/ The Hunger Games", va scrie scenariul pentru acest film.

Leonardo DiCaprio s-a alaturat pentru prima data acestui proiect in 2010.

Starul hollywoodian il va interpreta pe H.H. Holmes, un barbat care a asasinat intre 27 si 200 de persoane, dintre care cele mai multe erau femei tinere. Cu o actiune plasata in timpul Expozitiei Mondiale de la Chicago din 1893, filmul "The Devil in the White City" va prezenta povestile interconectate ale arhitectului Daniel H. Burnham si H.H. Holmes, care s-a folosit de un hotel pe care l-a construit in apropiere de acea expozitie pentru a-si ademeni victimele.

Pe langa "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", Leonardo DiCaprio si Martin Scorsese au colaborat la alte patru filme de succes - "Bandele din New York/ Gangs of New York", "Aviatorul/ The Aviator", "Cartita/ The Departed" si "Shutter Island".

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.

In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Citeste si:
Schimbare de viziune: 10+ celebritati care au dat actoria pe politica
Schimbare de viziune: 10+...

Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) si "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, in varsta de 72 de ani, a primit si 12 nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.