Ucraina a interzis proiectarea de filme in care apar actori rusi care au fost inclusi pe o lista de sanctiuni, relateaza AP in pagina electronica.

Autoritatile ucrainene au anuntat in acest weekend ca cei 14 actori, cantareti si alte personalitati ale culturii ruse de pe "lista neagra" reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale.

Printre vedetele incluse pe aceasta lista se afla si actorul francez Gerard Depardieu, care a devenit un sustinator vocal al Rusiei dupa ce a obtinut cetatenia rusa, in 2013, si caruia Kievul i-a impus luna trecuta o interdictie de a patrunde pe teritoriul ucrainean timp de cinci ani.

Pe lista se mai afla Iosif Kobzon, care se afla de si printre cei vizati de catre sanctiunile impuse de catre Uniunea Europeana (UE) ca raspuns la anexarea Crimeei de catre Rusia si sustinerea de catre Moscova a separatistilor prorusi in conflictul armat cu fortele guvernamentale din estul Ucrainei. Kobzon a prestat pentru lideri rebeli anul trecut. Era neclar imediat daca interdictia se aplica si aparitiei la televiziune si radio a persoanele incluse pe lista cenzurii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.