Prince isi va lansa noul sau album de studio, "HITNRUN", exclusiv pe platforma de muzica online Tidal, detinuta de rapperul si producatorul muzical Jay-Z.

Albumul este o continuare a materialului discografic "Art Official Age" (2014) si va fi lansat pe 7 septembrie, fiind realizat in colaborare cu 3rd Eye Girl, trupa infiintata anul trecut de cantaretul american.

"Dupa o intalnire cu Jay-Z, mi-a fost clar ca el si echipa sa de la Tidal recunosc si aplauda eforturile pe care adevaratii muzicieni le fac pentru a crea ceea ce este mai bun in acest moment de referinta in industria muzicii", spune Prince. La randul sau, Jay-Z spune despre Prince ca este un "vizionar", aratandu-se incantat de acest parteneriat. Noul disc se va intitula "HITNRUN", o denumire asemanatoare cu cea a actualului turneu sustinut de Prince, ale carui concerte sunt anuntate in aceeasi zi cu momentul desfasurarii lor.

Cele mai noi albume semnate de Prince, "Plectrumelectrum" si "Art Official Age", au fost lansate anul trecut. Astfel, artistul a lansat cel de-al 37-lea album solo din cariera, intitulat "Art Official Age", pe 29 septembrie 2014, in aceeasi zi in care noua sa trupa, 3rd Eye Girl, a lansat albumul ei de debut, "Plectrum Electrum".

Prince, in varsta de 57 de ani, s-a facut remarcat in Minneapolis (statul Minnesota) la sfarsitul anilor 1970, abordand un stil original care combina influentele funk, rock si pop. Albumul sau din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai tarziu, a avut un succes rasunator. Albumul "Purple Rain" si filmul cu acelasi titlu, lansate in 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album s-a mentinut 24 de saptamani in fruntea topurilor americane si contine, in afara piesei cu acelasi titlu, alte doua mari hituri - "Let's Go Crazy" si "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu doua premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora originala.

Citeste si:
OnlyFans, în vizorul ANAF. Românii care fac bani pe platforma...
OnlyFans, în vizorul ANAF....

In anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care ii producea albumele si pentru o vreme a dorit ca fanii sa il recunoasca cu ajutorul unui simbol, nu cu numele sau de scena. Ulterior, Prince si-a reluat numele si a revenit in fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" si "LotusFlow3r".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.