Harrison Ford nu isi aminteste momentele care au precedat accidentul suferit in luna martie, atunci cand avionul vintage pe care il pilota s-a prabusit pe un teren de golf din Los Angeles.

In urma acelui accident, aparatul de zbor a fost sever avariat, iar actorul american a suferit mai multe rani grave, se afirma intr-un raport publicat joi de National Transportation Safety Board (NTSB). Starul hollywoodian in varsta de 72 de ani era singura persoana aflata la bordul unui avion cu doua locuri si un singur motor - un model Ryan Aeronautical ST-3KR fabricat in 1942 - care s-a prabusit pe un teren de golf aflat in apropiere de Aeroportul Municipal Santa Monica. Harrison Ford tocmai decolase de pe acel aeroport, pe 5 martie, in momentul in care avionul a suferit o pana mecanica, la altitudinea de 335 de metri, potrivit acestui raport oficial, publicat joi in Los Angeles Times.

"Pilotul a spus ca nu a incercat sa reporneasca motorul, ci a mentinut o viteza de 137 kilometri per ora si a initiat o manevra de intoarcere spre aeroport, efectuand un viraj spre stanga. Totusi, in timpul acelei manevre, si-a dat seama ca avionul nu va putea sa ajunga pe pista de aterizare", precizeaza raportul NTSB.

"Pilotul nu-si aminteste nimic despre secventa accidentului. Apoi, avionul a lovit varful unui copac inalt de aproximativ 20 de metri si s-a lovit de sol intr-un spatiu deschis, pe un teren de golf", se afirma in acelasi raport.

Actorul a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta, din cauza unei defectiuni la motor. Starul hollywoodian, care a fost spitalizat mai multe saptamani, s-a ales cu mai multe rani la nivelul capului, fractura de pelvis si o fractura de glezna, scrie MEDIAFAX.

In acel accident, avionul pilotat de Harrison Ford s-a prabusit la o distanta mica de un grup de case. In ultimii ani, rezidentei acelei zone - o comunitate de coasta, intens populata, din afara metropolei Los Angeles - au depus numeroase plangeri in care semnalau autoritatilor faptul ca Aeroportul din Santa Monica le afecteaza calitatea vietii.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Actorul Harrison Ford, care a obtinut licenta de pilot la varsta de 19 ani, detine 11 avioane de agrement, aflate in diverse aeroporturi din jurul orasului Los Angeles, si este un pasionat avid al sporturile aviatice.

Nu este pentru prima data cand Harrison Ford a fost implicat intr-un accident aviatic. Un avion cu sase locuri pilotat de starul hollywoodian a avut parte de o aterizare dificila in Lincoln, in statul american Nebraska, in vara anului 2000. De asemenea, un elicopter pilotat de Harrison Ford a fost avariat grav la aterizare, in octombrie 1999.

De asemenea, in iunie 2014, starul american a fost spitalizat la Londra dupa ce a suferit o accidentare serioasa la o glezna in timpul filmarilor de la cel de-al saptelea film din franciza "Razboiul stelelor".

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" si "Razboiul Stelelor", Harrison Ford a declarat in trecut ca prefera ca publicul sa-si aminteasca de el pentru roluri precum cele din "Martorul" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - si "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren si River Phoenix, doua filme de Peter Weir. Ford a mai jucat in filme precum "Sabrina", in regia celebrului Sydney Pollack, si "Imigrantii/ Crossing Over", in regia lui Wayne Kramer.

Citeste si:
Iubire pe marile ecrane, dispret in spatele reflectoarelor! 9...
Iubire pe marile ecrane,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.