Rapperul american Dr. Dre isi va lansa, vineri, ultimul album de studio din cariera, dupa o pauza de 16 ani de la aparitia pe piata a precedentului material discografic al sau.

Noul album, intitulat "Compton: A Soundtrack by Dr. Dre", va fi disponibil in magazine incepand de vineri, cu exact o saptamana inainte de lansarea in cinematografele nord-americane a "N.W.A. - Straight Outta Compton", un film ce prezinta debutul din 1986 al grupului de rapperi N.W.A. din Compton, o periferie a orasului Los Angeles.

Infiintat de Eazy-E, acest grup de gangsta-rap i-a inclus pe Dr. Dre, DJ Yella si, ceva mai tarziu, pe Ice Cube.

In timpul filmarilor de la un trailer pentru acest lungmetraj a avut loc o disputa, pe 30 de ianuarie, in care a fost implicat fostul rapper Marion "Suge" Knight. Acesta a fost acuzat de crima, tentativa de crima si fuga de la locul accidentului, dupa ce a lovit cu automobilul doua persoane, iar una dintre ele a decedat, scrie MEDIAFAX.

Dr. Dre a devenit unul dintre cei mai bogati muzicieni din lume dupa ce a vandut Beats Electronics - compania de echipamente audio pe care a infiintat-o cu producatorul muzical Jimmy Iovine - catre grupul Apple contra sumei de 3 miliarde de dolari. Rapperul, care are o avere de 700 milioane de dolari potrivit revistei Forbes, continua sa colaboreze cu Apple.

De altfel, noul sau album poate fi pre-comandat de pe serviciul iTunes al grupului Apple, care a dezvaluit faptul ca materialul discografic contine colaborari ale lui Dr. Dre cu protejatul sau Eminem, Ice Cube, dar si cu Kendrick Lamar si Snoop Dogg, veritabili "stalpi" ai rapp-ului din Los Angeles.

Dr. Dre, al carui nume real este Andre Romelle Young, spune ca a inceput sa inregistreze albumul in timpul filmarilor de la pelicula "N.W.A. - Straight Outta Compton". De asemenea, rapperul american a precizat pe Twitter ca acesta va fi ultimul sau album, pe care il considera "marele final".

Dr. Dre, care a avut o influenta covarsitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat "Straight Outta Compton" (1998) si prin albumul lui solo de debut "The Chronic" (1992), nu a mai lansat un LP din 1999 - al carui titlu a fost "2001". Lansarea celui de-al treilea album de studio al sau a fost amanata in mod constant in ultimii 16 ani.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

Dr. Dre a ocupat primul loc in topul Forbes al celor mai bogati rapperi din lume din 2014, dupa ce brandul sau, Beats Electronics, a fost cumparat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari la inceputul anului trecut. Dr. Dre, caruia i se spune "The Doctor", a lucrat cu cei mai importanti artisti rap, precum Eminem, Snoop Dogg, Sean Combs, si a lansat stilurile gangsta rap si G-Funk pe coasta de vest din Statele Unite. Rapperul a castigat sase premii Grammy si a fost primul artist hip-hop recompensat cu titlul de producatorul anului la gala Grammy Awards din 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.