Expertul in supravietuire Bear Grylls a lansat un manifest dedicat copiilor, prin care ii indeamna pe acestia ca, pe parcursul vacantei de vara, sa lase deoparte tabletele, sa iasa in aer liber si sa creeze propriile lor aventuri.

Bear Grylls, care este si sef al The Scout Association, o organizatie care are ca scop sprijinirea copiilor si tinerilor in dezvoltarea lor personala, a lansat duminica acest manifest care cuprinde sase puncte.

Potrivit lui Bear Grylls, vacantele ar trebuie sa fie dedicate oportunitatilor de a descoperi o lume intreaga de noi aventuri. Prin manifestul sau, Bear Grylls incurajeaza copiii sa isi dezvolte noi aptitudini, sa ia parte la activitati interesante si sa isi crezee propriile aventuri, potrivit telegraph.co.uk.

In speranta ca acestia vor renunta la jocurile pe calculator si la tablete si vor explora lumea din jurul lor, expertul in supravietuire si vedeta de televiziune Bear Grylls ii indeamna pe copii sa isi testeze initiativa facand ceva simplu, precum construirea unui adapost sau petrecerea unei nopti in aer liber, scrie MEDIAFAX.

"Vacanta de vara este o oportunitate uriasa pentru distractie, provocare si aventura. Este timpul cand copiii pot merge in aer liber, pot construi adaposturi, pot deprinde abilitati, isi pot face prieteni si au libertatea sa descopere cine sunt. Din acest motiv ii provoc pe toti copiii sa accepte manifestul meu", a declarat Bear Grylls.

"Niciuna dintre provocarile mele nu costa nimic, asa ca nu au nicio scuza pentru a petrece urmatoarele sase saptamani pe canapea", a adaugat Bear Grylls.

Grylls este renumit ca pune in practica aceste sfaturi pe proprii sai fii, Jesse, in varsta de 11 ani, Marmaduke, in varsta de 9 ani, si Huckleberry, in varsta de 6 ani, incurajandu-i pe acestia sa invete sa aprinda focul fara a folosi chibrituri, sa faca noduri in intuneric si sa instaleze corturi in timp ce afara este vant puternic. Spre exemplu, la varsta de sapte ani, Jesse a salvat o fetita cazuta intr-un rau.

Citeste si:
Tombolă cu premii pentru tinerii din Ialomița care se vaccinează
Tombolă cu premii pentru...

Totusi, Bear Grylls a recunoscut faptul ca profesorii copiilor lui si-au exprimat uneori ingrijorarea ca acestia se concentreaza mai mult pe aventurile din aer liber si insuficient asupra studiilor.

"Fiecare copil are dreptul la aventura. Natura este cel mai bun loc de joaca din lume, care este deschis pentru toti. Imi doresc ca fetele si baietii sa poata sa se bucure de libertate si sa dezvolte un spirit optimist, practic si increzator in viitor. De aceea vreau ca aceasta vara sa fie cunoscuta ca vara aventurii", a mai spus Bear Grylls.

In cel mai recent show al sau, "Running Wild with Bear Grylls", celebritati precum Kate Hudson, Channing Tatum si Kate Winslet sunt provocate sa petreaca 48 de ore alaturi de acesta in unele dintre cele mai salbatice locuri.

Manifestul lui Bear Grylls pentru copii:

1. Petreceti o noapte sub stele - acest lucru poate fi realizat in propria curte sau intr-un alt spatiu in aer liber

Citeste si:
(P) Cum îți încurajezi copilul să petreacă timp în aer liber?
(P) Cum îți încurajezi...

2. Deprindeti noi abilitati - fie ca invatati sa mergeti pe monociclu, sa cantati la ukulele (chitara de dimensiuni reduse, cu patru coarde, originara din insulele Hawaii) sau sa plutiti pe apa cu un canoe

3. Faceti ceva pentru o alta persoana - ajutati un vecin, pe parintii vostri, pe fratii vostri sau pe rudele voastre

4. Mentineti-va in forma - antrenati-va pentru o aventura alergand si practicand catarari si ciclism

5. Construiti ceva - un adapost, o casuta in copac, un cart (automobil mic de curse), o barca sau ce vreti voi

6. Plecati intr-o aventura salbatica - pe picioare, pe bicicleta, pe apa sau prin aer!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.