Lungmetrajul "Jurassic World", lansat in urma cu o luna si jumatate, a depasit pelicula "Razbunatorii/ The Avengers" (2012) in box office-ul mondial si a urcat pe locul al treilea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie, informeaza contactmusic.com.

Avandu-i in rolurile principale pe actorii Chris Pratt si Bryce Dallas Howard si regizat de Colin Trevorrow, filmul "Jurassic World", lansat pe 12 iunie, a generat incasari de 1,522 miliarde de dolari in primele sase saptamani dupa lansarea sa pe marile ecrane.

Singurele doua filme care au obtinut incasari mai mari sunt peliculele regizate de cineastul canadian James Cameron - "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) si "Titanic" (2,1 miliarde de dolari).

Lungmetrajul "The Avengers", un film inspirat din universul super-eroilor Marvel, lansat in 2012, obtinuse incasari de 1,519 miliarde de dolari in box office-ul mondial. Un alt film lansat in acest an, "Furios si iute 7", ocupa locul al cincilea in box office-ul mondial, cu incasari de 1,511 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Intrucat alte doua filme ce vor fi lansate in a doua jumatate a acestui an - "Spectre", urmatorul opus din franciza "James Bond", si "Star Wars: The Force Awakens" - sunt asteptate cu un interes urias in randul cinefililor din lumea intreaga, specialistii spun ca nu exista nicio garantie ca "Jurassic World" isi va pastra la finalul anului 2015 pozitia a treia in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie.

"Jurassic World" a reusit sa revitalizeze populara franciza cinematografica "Jurassic Park", la 14 ani dupa precedentul film din serie, "Jurassic Park III" (2001), care a fost desfiintat de criticii de specialitate. Filmul original din aceasta serie, regizat in 1993 de Steven Spielberg, a ramas unul dintre cele mai indragite blockbusteruri din istorie, dar si un succes de box office, deoarece ocupa locul al 18-lea in clasamentul din toate timpurile al celor mai profitabile filme, cu incasari de 1,029 miliarde de dolari.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.