Cantareata si compozitoarea blues-rock Beth Hart a sustinut, marti, primul concert in Romania, in timpul caruia, pe parcursul a doua ore, a interpretat atat piese proprii, cat si coveruri, show-ul de la Bucuresti fiind unul energic si emotionant deopotriva, in care vocea a detinut rolul principal.

"Abia astept" - a fost mesajul la unison transmis, marti, de fanii romani odata cu postarea de pe pagina de Facebook a artistei care anunta evenimentul din Capitala, la care acestia au venit in numar mare, Sala Palatului fiind ocupata in proportie de 80%.

Pentru ca interpreta americana obisnuieste sa schimbe setlist-ul pentru fiecare concert, publicul a avut parte de mai multe surprize, inclusiv de lacrimi de multumire din partea artistei. Foarte relaxata, comunicativa si naturala, Beth Hart nu s-a ferit sa recunoasca momentele-i de slabiciune ori doua erori in interpretare, pe care a tinut sa le repare pe loc.

"Uluitor" a fost cuvantul de ordine folosit de artista americana, inca de la intrarea in scena, cand a fost primita cu ovatii, iar spectacolul a inceput cu piesa "Mama", pe care a cantat-o acompaniata doar de pian. Au urmat, printre altele, "I Believe It", "Better Man" - dedicata sotului sau -, "Bang bang boom boom", baladele alternand cu piese rhythm & blues.

Piesa "Might As Well Smile", inclusa pe cel mai recent album, lansat anul acesta, care da si numele turneului, "Better Than Home", a fost insotita de un tur al salii, Beth Hart primind si oferind imbratisari, scrie MEDIAFAX.

"M-am gandit ca va fi minunat, dar nu am crezut ca va fi uimitor"
, i-a spus pe scena chitaristului P. J. Barth, adaugand catre public "Voi ma ajutati, iar asta inseamna ca nu sunt singura", dupa ce a marturisit ca, in urma cu cateva zile, pe cand se afla in Belgia, a suferit o cadere nervoasa.

Din setlist-ul serii au mai facut parte piesele "Mechanical Heart", "Out of This Town" si "Trouble", care a incheiat recitalul. Hitul "Sinner's Prayer", de pe albumul "Don't Explain" (2011), inregistrat impreuna cu Joe Bonamassa, a fost umbrit de sonorizarea defectuoasa care a facut ca principala chitara sa fie aproape insesizabila, aceeasi problema fiind intampinata si la una dintre piesele de la bis, coverul "Whole Lotta Love" (Led Zeppelin).

Citeste si:
Oala sub presiune electrică: tehnologia care economisește timp și...
Oala sub presiune electrică:...

Cu promisiunea de a reveni la Bucuresti, aplaudati la scena deschisa, cei cinci muzicieni au pastrat pentru finalul concertului alte cinci melodii, prin ele, "You Belong to Me" si coverurile "I'll Take Care of You" (Bobby "Blue" Bland) si "I'd Rather Go Blind" (Etta James). Beth Hart a fost acompaniata pe scena de la Bucuresti de John Nichols (chitara), Bob Marinelli (bas), Julian Rodriguez (tobe) si P. J. Barth (chitara).

Cariera interpretei americane a inceput in 1993, cand a lansat primul album, "Beth Hart and the Ocean of Souls", acesta fiind urmat de sapte materiale discografice solo si doua albume inregistrate alaturi de chitaristul si compozitorul Joe Bonamassa ("Don't Explain", 2011, si "Seesaw", 2013).

Dupa show-ul de la Bucuresti, artista in varsta de 43 de ani va concerta in Norvegia, unde va sustine doua recitaluri, urmand sa ajunga in Germania, Suedia, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Canada, Franta, Belgia si Marea Britanie. Turneul sau "Better Than Home" se va incheia in luna decembrie.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Interpreta de origine germana Esther Nico, aleasa special de Beth Hart pentru deschiderea concertului sau din Capitala, a sustinut un recital acustic de 25 de minute, care a inclus piese folk cu influente soul, marturisind ca este onorata sa fie in aceasta ipostaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.