Pianistul de jazz John Taylor a murit la varsta de 72 de ani, dupa ce a suferit un infarct pe scena, in timpul concertului pe care l-a sustinut, vineri seara, la cea de-a sasea editie a Saveurs Jazz Festival, un eveniment muzical organizat in comuna Segré din departamentul francez Maine-et-Loire.

Muzicianul britanic a suferit o criza cardiaca pe scena festivalului mentionat, au anuntat organizatorii evenimentului. Transferat de urgenta la Spitalul din Angers, celebrul pianist a decedat dupa cateva ore de la internare, informeaza lefigaro.fr. "Carol, sotia lui John Taylor, ne-a anuntat decesul sotului ei, sambata", precizeaza comunicatul dat publicitatii de organizatori.

John Taylor a fost victima unui infarct in timp ce sustinea un concert alaturi de cvartetul coordonat de Stéphane Kerecki. Nascut in 1942, la Manchester, pianistul si-a descoperit pasiunea pentru jazz ascultand melodiile interpretate de Oscar Peterson si Bill Evans. Incepand din 1969, si-a lansat cariera muzicala cantand alaturi de saxofonistii englezi John Surman si Alan Skidmore.

Cu o cariera prolifica si eclectica, John Taylor a cantat de-a lungul anilor alaturi de numerosi muzicieni de jazz celebri, precum Lee Konitz, Gil Evans, Kenny Wheeler si Norma Winstone. Penduland intre free jazz si armonii mai melodioase, pianistul britanic a fost nume de marca al jazz-ului european contemporan, scrie MEDIAFAX.

Cel mai recent album de studio al sau s-a intitulat "Nouvelle Vague" si a fost inregistrat in 2014, alaturi de Stéphane Kerecki.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.