Cantaretul si compozitorul spaniol Julio Iglesias lanseaza, pe 15 septembrie, primul sau album in limba spaniola din ultimii 12 ani, intitulat "Mexico", ce va contine coveruri ale unora dintre cele mai indragite melodii ale tarii sud-americane.

Julio Iglesias, in varsta de 71 de ani, a inregistrat "o scrisoare de dragoste adresata Mexicului", iar primul single de pe acest material de studio este "Fallaste Corazon", compus de Cuco Sanchez, informeaza contactmusic.com.

"Mexic este o tara pe care o iubesc mult. Poporul mexican mi-a daruit unele dintre momentele memorabile din viata mea. Cunosc tara asta de parca ar fi patria mea si o port mereu in suflet", a spus artistul spaniol. "Acest disc este dedicat compozitorilor remarcabili care, generatie dupa generatie, ne-au umplut inimile cu dragoste, nostalgie si amintiri. Dupa atatia ani, piesele lor raman vii in sufletele noastre", a adaugat Iglesias.

Acesta este primul album in limba spaniola al artistului, dupa discul "Divorcio", lansat in 2003.

Julio Iglesias a vandut peste 300 de milioane de exemplare ale celor 80 de albume lansate in intreaga lume, incluzand versiunile originale in mai multe limbi, compilatii si materiale discografice live, devenind astfel cel mai bine vandut artist latino al tuturor timpurilor. Recunoscut de Guinness Book of Records, in 1983, premiat cu singurul disc de diamant oferit vreodata de aceasta institutie, Julio Iglesias este artistul care a cantat si inregistrat melodii in cele mai multe limbi din istoria muzicii. In cei peste 45 ani de cariera, Julio Iglesias a primit 2.600 de discuri de aur si platina. A sustinut peste 5.000 de concerte in 600 de orase din intreaga lume, pentru peste 60 de milioane de spectatori.

Julio Iglesias a cantat alaturi de artisti precum Frank Sinatra, Stevie Wonder, Willie Nelson, Diana Ross, Dolly Parton, Art Gurfunkel, Paul Anka, Charles Aznavour, Sting, The Beach Boys, Alejandro Fernandez, Placido Domingo, Lola Fores, scrie MEDIAFAX.

Julio Iglesias a sustinut mai multe concerte sold-out in Romania. Recent, artistul a fost supus unei interventii chirurgicale la spate, motiv pentru care concertul sau din Bucuresti programat pe 2 iulie a fost amanat, o noua data urmand sa fie anuntata in curand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.