LifeStar 9 Iulie 2015 18:52
Regizorul si scenaristul american Michael Cimino, castigator a doua premii Oscar pentru filmul "Vanatorul de cerbi/ The Deer Hunter" (1978), va fi recompensat cu premiul pentru intreaga cariera la cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Locarno, care se va desfasura in luna august.

Cineastul retras din activitate de circa sapte ani va fi sarbatorit cu Pardo d'onore (Leopardul de onoare) si va fi prezent pe scena festivalului elvetian pentru o discutie, informeaza site-ul contactmusic.com.

"Sunt onorat sa pot sa-l intampin pe Michael Cimino si sunt sigur ca prezenta lui va fi un mare stimul pentru spectatorii si tinerii cineasti care vin la Locarno", a spus Carlo Chatrain, directorul festivalului. "Filmele lui m-au marcat ca spectator si cred ca este important sa le difuzam in cadrul acestui festival care vrea sa fie un pod peste culturi, urechi, stiluri. In aceasta privinta, poetica lui Cimino nu are varsta, fiind deopotriva clasica si moderna", a mai spus acesta.

Michael Cimino, in varsta de 76 de ani, a regizat opt filme, printre care "Taramul fagaduintei/ Heaven's Gate" (1980), cu Kris Kristofferson si Christopher Walken, si "Ore de disperare/ Desperate Hours" (1990), cu Mickey Rourke si Anthony Hopkins, semnand tot atatea scenarii si productia a patru pelicule. Ultimul sau lungmetraj, "Gonind spre soare/ The Sunchaser" (1996), cu Woody Harrelson si Anne Bancroft, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, scrie MEDIAFAX.

"Vanatorul de cerbi/ The Deer Hunter" (1978), cu Robert De Niro, Christopher Walken si Meryl Streep, a fost recompensat cu cinci premii Oscar - cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol secundar (Christopher Walken), cel mai bun sunet si cea mai buna editare de film.

Premiul Pardo d'onore a fost acordat pentru prima data in 1989, compozitorul Enio Morricone fiind recompensat, la acel moment, pentru intreaga cariera. Printre cei care au mai primit Leopardul de onoare se numara Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Sidney Pollack si Jean-Luc Godard.

Editia din acest an a Festivalului de Film de la Locarno are loc in perioada 5 - 15 august. Cel mai important moment al evenimentului il reprezinta proiectia de deschidere, care se desfasoara in Piazza Grande si unde peste 8.000 de spectatori pot urmari filmul pe un ecran de 360 de metri patrati.

Citeste si:
Barbra Streisand si Steven Spielberg, premiati de Barack Obama
Barbra Streisand si Steven...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.