LifeStar 9 Iulie 2015 15:50
Albumul studio a fost vandut, in 36 de saptamani de la lansare, in peste 5 milioane de exemplare, reusind cea mai mare performanta in domeniu din ultimii zece ani, informeaza variety.com.

Cel de-al cincilea album de studio al cantaretei americane Taylor Swift, "1989" a reusit cea mai mare performanta din ultimul deceniu. Discul "1989" l-a detronat pe cel de debut al cantaretei Adele, "21", care a reusit sa ajunga la 5 milioane de copii vandute in 42 de saptamani de la lansarea sa, in 2011. Pana in prezent, materialul discografic al cantaretei britanice s-a vandut in 11,1 milioane de copii, potrivit Billboard.

Cea mai recenta reusita din aceeasi categorie a fost a lui Usher, cu albumul "Confessions", care a atins pragul de 5 milioane de exemplare vandute in 19 saptamani de la lansare, in anul 2004, scrie MEDIAFAX.

Este al doilea record inregistrat de Taylor Swift, saptamana aceasta, dupa ce videoclipul piesei "Blank Space" a depasit un miliard de vizualizari pe platforma Vevo, fiind cel mai rapid material de gen care trece de aceasta cifra. Succesul albumului "1989" se datoreaza si celor patru single-uri lansate la nivel mondial in decurs de 11 luni. Cel mai bine primit de public a fost "Shake It Off", lansat in august 2014, urmat de "Blank Space", "Style" si, cel mai recent intrat in heavy rotation, "Bad Blood".

Taylor Swift, in varsta de 25 de ani, si-a inceput cariera in 2006, odata cu albumul omonim de debut. Au urmat: "Fearless" (2008), "Speak Now" (2010), "Red" (2012) si "1989" (2014). Fiecare dintre albumele de studio ale cantaretei s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare in Statele Unite ale Americii.

Potrivit revistei Billboard, Taylor Swift este artistul cu cele mai mari vanzari pe platformele digitale din toate timpurile. De asemenea, recent, aceeasi publicatie a desemnat-o, pentru a doua oara, Femeia Anului, devenind astfel singura artista care a castigat de mai multe ori aceasta distinctie.

Cantareata country pop Taylor Swift, influentata - dupa cum spune - de Shania Twain, Stevie Nicks si Carly Simon, a obtinut deja sapte premii Grammy, 16 American Music Awards si 20 Billboard Music Awards.

Citeste si:
Astrologia ta personală: Descoperă căile cosmice către succes și...
Astrologia ta personală:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.