LifeStar 6 Iulie 2015 11:52
Printesa Charlotte, in varsta de noua saptamani, a fost botezata duminica, la biserica St. Mary Magdalene din Sandringham, cu apa din raul Iordan, in cadrul unei ceremonii in care parintii sai, printul William si ducesa Catherine, au mizat pe fastul regal traditional.

Printesa Charlotte, care s-a nascut pe 2 mai, si-a facut duminica la biserica St. Mary Magdalene din Sandringham, Norfolk, cea de-a doua aparitie publica, potrivit bbc.com. De altfel, cu prilejul botezului printesei Charlotte, care ocupa locul al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, printul William, sotia lui, ducesa Catherine, si cei doi copii ai lor au putut fi vazuti pentru prima data impreuna in public.

Cei patru au venit impreuna in jurul orei locale 16.30 (18.30, ora Romaniei) la biserica St. Mary Magdalene, pentru a participa la aceasta ceremonie religioasa privata, la care au fost invitate doar 21 de persoane, inclusiv regina Elizabeth a II-a Marii Britanii si sotul ei, ducele de Edinburgh, parintii ducesei Catherine, Carole si Michael Middleton, sora si fratele acesteia, Pippa si James Middleton, dar si printul Charles de Wales, tatal printului William, si sotia acestuia, ducesa de Cornwall. De la aceasta ceremonie traditionala a lipsit printul Harry, fratele mai mic al printului William, care se afla in prezent in Africa.

Printesa Charlotte si-a facut aparitia la botezul sau intr-un carucior negru traditional impins de mama sa, ducesa Catherine, care a purtat o tinuta eleganta de culoare ivoriu. Acest carucior a fost folosit de regina Elizabeth a II-a pentru doi dintre copiii sai, conform relatarilor BBC.

De asemenea, printesa Charlotte a purtat o rochita de botez din satin si dantela crem, o replica a aceleia purtate in 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

Micuta printesa a fost insotita si de tatal sau, printul William, si de fratele sau care va implini doi ani pe 22 iulie, printul George. Acesta din urma a purtat o camasuta cu maneci scurte si o pereche de pantaloni scurti rosii, aceasta tinuta fiind asemanatoare aceleia purtate de tatal sau, printul William, in 1984, atunci cand acesta din urma a mers la spital pentru a-l vedea pentru prima data pe printul Harry, fratele sau mai mic, care abia se nascuse.

Citeste si:
Puterea primită la botez: Cum te influențează numele în viața ta...
Puterea primită la botez: Cum...

Totodata, biserica in care a avut loc botezul este aceeasi in care printesa Diana, mama printului William, a fost botezata in anul 1961. De altfel, in memoria acesteia, micuta printesa Charlotte a primit si prenumele Diana, alaturi de Elizabeth, care i-a fost dat dupa strabunica sa, regina Elizabeth a II-a Marii Britanii.

In plus, printre cei cinci nasi de botez ai printesei Charlotte s-a numarat si Laura Fellowes, fiica uneia dintre surorile mai mari ale printesei Diana, Jane. Ceilalti nasi de botez ai printesei au fost patru persoane foarte apropiate parintilor sai, printul William si ducesa Catherine, respectiv: Thomas van Straubenzee si James Meade, prieteni ai printului William, Adam Middleton, verisor al ducesei Catherine, si Sophie Carter, una dintre prietenele ducesei de Cambridge.

In urma cu doi ani, fratele mai mare al printesei Charlotte, printul George, a avut sapte nasi de botez, intre care s-a aflat un singur membru al familiei regale britanice, respectiv Zara Phillips. Restul nasilor de botez ai printului George, la ceremonia religioasa a acestuia, care a avut loc in octombrie 2013, au fost alesi din randul prietenilor apropiati ai ducelui si ducesei de Cambridge.

Citeste si:
Prințul William și Kate Middleton s-au ales cu noi titluri după...
Prințul William și Kate...

Desi ceremonia a fost una privata, admiratorilor familiei regale britanice li s-a permis accesul in zona din jurul bisericii St. Mary Magdalene din Sandringham. Astfel, cateva mii de persoane adunate in apropierea intrarii in biserica au putut sa o vada pe micuta printesa Charlotte si pe ceilalti membri ai familiei regale britanice la venirea la ceremonie.

Totodata, admiratorii familiei regale britanice au putut sa faca in acest context selfie-uri (poze de tip autoportret) si fotografii cu acestia. S-a incalcat astfel o regula traditionala care interzice publicului sa ii fotografieze pe membrii familiei regale britanice in timp ce se duc la biserica. Aceasta restrictie este ridicata, in general, doar in ziua de Craciun.

Insa printul William si sotia sa, ducesa Catherine, care de obicei tin foarte mult la respectarea intimitatii lor, au cerut ca aceasta regula "sa fie relaxata" cu prilejul botezului fiicei lor. Astfel, oamenii au putut sa faca fotografii cu ducele si ducesa de Cambridge si cu cei doi copii ai lor, printesa Charlotte si printul George.

Citeste si:
Angajații de la aeroporturile din Marea Britanie au intrat în grevă
Angajații de la aeroporturile...

Astfel, este de asteptat ca botezul printesei Charlotte sa fie cel mai mediatizat eveniment de acest fel din istoria familiei regale britanice.

Fotograful oficial al evenimentului a fost insa celebrul Mario Testino. El a realizat si fotografiile oficiale de la logodna printului William cu Catherine Middleton in 2010.

Printesa Charlotte, care s-a nascut pe 2 mai, ocupa locul al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, dupa bunicul - printul Charles, tatal - printul William si fratele ei mai mare - printul George.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.