LifeStar 3 Iulie 2015 11:35
Ultimele inregistrari demo cu Amy Winehouse au fost distruse de casa de discuri Universal, care a luat decizia de a nu lansa, postum, un al treilea album de studio al artistei britanice, informeaza elle.fr.

Fanii cantaretei Amy Winehouse nu vor mai avea ocazia de a asculta piese originale cu Amy Winehouse. David Joseph, directorul casei de discuri cu care colabora artista, filiala britanica a grupului Universal, a anuntat pentru revista Billboard ca a distrus toate casetele demo inregistrate de cantareata pentru un material discografic care ar fi trebuit sa fie cel de-al treilea album de studio al ei.

"Este ceea ce trebuia facut, din punct de vedere moral", a spus David Joseph. "Nu as fi acceptat niciodata sa fie utilizata o parte a unei inregistrari sau doar vocea ei. Acum, nimeni nu va mai fi tentat sa faca acest lucru", a adaugat directorul casei de discuri Universal Music UK. David Joseph s-a referit in aceasta declaratie la albumele lansate dupa decesul unor artisti celebri, asa cum a fost cazul materialului discografic postum "Xscape" al cantaretului Michael Jackson, lansat in 2014, la peste cinci ani dupa decesul "regelui muzicii pop".

Albumele postume sunt in general compuse din primele inregistrari pe care un artist le realizeaza pentru un cantec, care poarta denumirea de "casete demo". Este vorba de versiuni ale unui single care este departe de a fi finalizat, versiuni in lucru, la care artistii lucrau in perioada premergatoare mortii lor, scrie MEDIAFAX.

Casele de discuri sunt adeseori tentate sa publice aceste inregistrari, din motive pur financiare, neglijand intentionat componenta artistica a unui astfel de disc. Uneori, doar vocea artistului decedat este pastrata si suprapusa pe acorduri inregistrate de alti muzicieni, in vederea lansarii unui nou disc.

Managerul casei Universal Music UK a invocat de aceasta data considerente de ordin moral, de care nu a tinut insa cont in 2011. In decembrie 2011, la doar cateva luni dupa decesul lui Amy Winehouse, casa Islanda Records (care este detinuta tot de grupul Universal) a lansat "Lioness: Hidden Treasures", un album compus din piese originale ale cantaretei, dar, mai ales, din inregistrari demo realizate pentru primele doua albume de studio ale sale - "Frank" si "Back to Black".

Citeste si:
Dezvăluiri despre moartea unei cântărețe celebre
Dezvăluiri despre moartea...

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la varsta de 27 de ani, in resedinta ei din cartierul londonez Camden. Medicii legisti au ajuns la concluzia ca vedeta britanica a murit din cauza unei "intoxicatii cu alcool". Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse in 2006 a facut din aceasta artista britanica o vedeta internationala.

Nascuta la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri si de alcool, este considerata artista care a reusit sa creasca din nou popularitatea muzicii "soul".

Fanii si criticii laolalta i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv si combinatia unica de jazz si soul care ii caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fara exceptie, profund personala, de o candoare brutala. Cele doua discuri lansate in timpul vietii sale, "Frank" si "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. Lansat in 2006, "Back to Black" a devenit, dupa moartea divei, cel mai bine vandut album al secolului al XXI-lea, in Marea Britanie. Acel record a fost la randul lui doborat in decembrie 2011 de albumul "21" al cantaretei Adele.

Citeste si:
Anamaria Prodan, primele declarații după ce mama Asianei Peng a...
Anamaria Prodan, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.