LifeStar 2 Iulie 2015 10:37
Cantareata R&B Rihanna a devenit primul artist din industria muzicala americana ale carui single-uri s-au vandut in peste 100 milioane de copii in format digital, au anuntat miercuri reprezentantii Recording Industry Association of America (RIAA), citati de Reuters.

Artista nascuta in Bahamas, in varsta de 27 de ani, a fost urmata in acest clasament de alte doua cantarete - Taylor Swift si Katy Perry. Clasamentul a fost realizat in functie de vanzarile digitale si de datele transmise de site-urile de streaming la cerere din Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

"Nu numai ca a depasit pragul RIAA de 100 de milioane, ci a devenit si primul artist care a realizat acest lucru. Este o performanta istorica si un veritabil testament care reflecta o cariera extraordinara", a declarat Cary Sherman, CEO-ul acestei asociatii muzicale americane.

Rihanna si-a lansat primul album discografic in 2005, iar primul ei single care a ajuns pe primul loc in topul Billboard a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima pozitie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" si "Disturbia". Inainte de "Loud", din 2010, cantareata a lansat albumul "Rated R", in noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) si "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vandut in peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial, iar cantareata a fost recompensata cu opt premii Grammy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.