The Academy of Motion Picture Arts & Sciences isi continua eforturile de diversificare si a trimis in acest an invitatii de adeziune unui numar record de artisti, care au potentialul de a o ajuta sa isi schimbe actuala structura demografica, aspru criticata in ultimii ani, informeaza site-ul revistei Variety. Academia de film americana s-a adresat in acest an in special femeilor, artistilor nascuti in afara Statelor Unite, tinerilor si minoritatilor rasiale.

Actorii Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Emma Stone, Rosamund Pike, Tom Hardy, Felicity Jones si Elizabeth Banks, dar si regizorii François Ozon, Paweł Pawlikowski si Damien Chazelle se numara printre cei 322 de artisti care au primit invitatia de a deveni membri ai Academiei de film americane.

Academia de film americana a fost adeseori criticata pentru faptul ca reprezinta un grup omogen de barbati caucazieni aflati la varsta a treia, iar noile invitatii - 322, cele mai multe care au fost expediate vreodata intr-un singur an de aceasta institutie - incearca sa atraga de partea forului cinematografic un numar tot mai mare de tineri, cu o structura rasiala diversificata, scrie MEDIAFAX.

Acuzatiile de bigotism aduse Academiei au reaparut in acest an, in ianuarie, atunci cand lista nominalizatilor la premiile Oscar a inclus persoane caucaziene in toate categoriile de interpretare si doar putine femei si reprezentanti ai minoritatilor rasiale s-au regasit in celelalte categorii.

In 2014, Academia a trimis 271 de invitatii, iar, in 2013, numarul acestora a fost de 276. Intre anii 2004 si 2012, numarul mediu al invitatiilor expediate de forul cinematografic american a fost de 133. Nu exista o garantie ca toti artistii contactati vor accepta statutul de membru, insa se intampla foarte rar ca unul dintre ei sa respinga aceasta invitatie.

Pe lista artistilor care au primit vineri o astfel de invitatie se afla numerosi actori, inclusiv nominalizati si castigatori la Oscarurile din 2015 - Benedict Cumberbatch, Felicity Jones, Rosamund Pike, Eddie Redmayne, J.K. Simmons, Emma Stone. Au mai fost invitati, tot in categoria dedicata actorilor, Elizabeth Banks, Heather Graham, Tom Hardy, Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo, Dev Patel, Daniel Radcliffe, alaturi de alti 11 actori.

In categoria regizorilor au fost invitati sa se alature Academiei de film americane cineasti precum Damien Chazelle, Bong Joon-ho, Niki Caro, F. Gary Gray, James Gunn, Malcolm D. Lee, Lynn Shelton, Morten Tyldum, Edgar Wright si alti 17 cineasti. La cel mai recent recensamant al membrilor Academiei de film americane, realizat cu ocazia voturilor pentru premiile Oscar, institutia americana avea 6.124 de membri activi.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.