Premiile Saturn au fost create in 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii productiilor SF, fantasy si horror.

Filmul SF "Interstellar: Calatorind prin univers/ Interstellar", regizat de Christopher Nolan pe baza unui scenariu propriu, a castigat cele mai multe trofee - sase - la cea de-a 41-a gala Saturn Awards, organizata la sfarsitul acestei saptamani in orasul Burbank din statul american California. Astfel, aceasta productie cinematografica cu efecte vizuale spectaculoase s-a impus la sase categorii de premii: "cel mai bun film SF", "cel mai bun actor debutant" (Mackenzie Foy), "cel mai bun scenariu" (Christopher Nolan si Jonathan Nolan), "cele mai bune efecte speciale", "cea mai buna regie artistica" si "cea mai buna coloana sonora" (Hans Zimmer), informeaza contactmusic.com.

Pe locul al doilea in topul celor mai premiate filme la aceasta gala s-a clasat pelicula "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy", care a triumfat la cinci categorii, inclusiv "cel mai bun film inspirat din benzi desenate", "cel mai bun actor" (Chris Pratt) si "cel mai bun regizor" (James Gun).

Cel mai bun film fantasy a fost desemnat lungmetrajul "Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies", pelicula "Dracula: Povestea nespusa/ Dracula Untold" s-a impus la categoria "cel mai bun film horror", iar cel mai recent film regizat de actrita americana Angelina Jolie, "De neinvins/ Unbroken" a fost desemnat cel mai bun film de actiune/aventuri. Lungmetrajul "Fata disparuta/ Gone Girl" s-a impus la doua categorii: "cel mai bun film thriller" si "cea mai buna actrita" (Rosemund Pike).

"Whiplash", un lungmetraj inspirat din universul jazz-ului, a fost desemnat cel mai bun film independent, iar filmul pentru care actorul britanic Eddie Redmayne a castigat premiul Oscar in acest an, "Teoria intregului/ The Theory of Everything", a triumfat la categoria "cel mai bun film international", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

In domeniul productiilor de televiziune, serialul "Hannibal" a castigat trei premii, la doar cateva zile dupa ce producatorii sai au anuntat faptul ca show-ul se va incheia in toamna acestui an, dupa difuzarea ultimului episod din cel de-al treilea sezon. Astfel, "Hannibal" s-a impus la categoriile "cel mai bun serial difuzat de o retea de televiziune", "cel mai bun actor in rol secundar" (Laurence Fishburne), iar Hugh Dancy a castigat trofeul pentru cel mai bun actor, la egalitate cu Andrew Lincoln din serialul cu zombie "The Walking Dead". De altfel, "The Walking Dead" a castigat alte doua premii, impunandu-se la categoriile "cel mai bun serial difuzat de un post TV prin cablu" si "cea mai buna actrita in rol secundar" (Melissa McBride).

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Cea mai buna actrita dintr-un serial TV a fost desemnata Caitriona Balfe din productia "Outlander".

Serialele "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" si "The Flash" au primit fiecare doua trofee. Printre premiile speciale Saturn decernate in cadrul galei de joi seara s-au aflat The Dan Curtis Legacy Award, acordat scenaristului si producatorului Carlton Cuse, actorul Noah Wyle a primit The Artists Showcase Award, iar Grant Gustin, starul din "The Flash", a fost recompensat cu Breakthrough Performance Award.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.