Slash, care va sustine un concert in Bucuresti, duminica, a declarat intr-un interviu acordat MEDIAFAX ca isi modifica setlist-ul la fiecare show, asigurandu-si fanii din Romania ca vor avea parte de distractie si multe surprize, "scoase din palarie".

Chitaristul american Slash si Myles Kennedy & The Conspirators vor sustine un concert la Arenele Romane din Bucuresti duminica seara. Slash va oferi un show complet, care va include cele mai bune piese din intreaga sa cariera muzicala, potrivit organizatorilor evenimentului, Phoenix Entertainment. Astfel, publicul va putea asculta hituri precum "Sweet Child O'Mine", "Paradise City", "Patience", "Civil War", "You're a Lie", "Anastasia" si multe altele.

In interviul acordat MEDIAFAX, Slash vorbeste despre ce inseamna cariera de muzician, despre avantajele si dezavantajele acestei meserii, dar si despre echilibrul pe care un artist trebuie sa il gaseasca intre cariera si viata personala.

Totodata, Slash vorbeste despre concertul pe care l-a sustinut in urma cu doi ani la Bucuresti, unde a avut parte de un public "fantastic", "memorabil", dar si despre asteptarile sale privind show-ul de duminica.

Prezentam interviul acordat de Slash agentiei MEDIAFAX:

Reporter: Muzicienii obisnuiesc sa fie plecati perioade lungi de timp. Cum gasesti un echilibru intre muzica si celelalte lucruri pe care le ai de facut? Ai simtit vreodata ca ai pierdut lucruri importante din viata ta din cauza carierei?

Slash: In principal, imi concentrez intreaga atentie pe lucrurile care tin de muzica. Sunt foarte multe de facut si toate au legatura cu muzica. Unele lucruri, din afara domeniului muzical, pot fi compromise, unele responsabilitati pe care le am, dar nu simt ca am pierdut ceva din cauza muzicii.

Reporter: Care sunt cele mai dragi amintiri legate de muzica?

Slash: Cred ca cea mai draga amintire legata de muzica nu are de-a face cu propriile mele grupuri sau trupe sau concerte. Una dintre ele a fost sa merg singur la primul meu festival muzical, cand aveam 14 ani. Cred ca am ascultat Van Halen, Aerosmith, Ted Nugent, Cheap Trick si multe alte trupe, pe parcursul unui weekend.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Reporter: Ce iti place cel mai mult la cariera ta si ce nu-ti place?

Slash: Ce-mi place cel mai mult la cariera mea este ca pot sa fac ceea ce imi place si acest lucru sa fie considerat o cariera. Aceasta este cea mai frumoasa parte. Cea mai rea parte este ca trebuie sa faci lucruri care nu iti plac neaparat, pentru a usura realizarea a ceea ce iti place sa faci, dar este un pret mic de platit pentru a putea face ceea ce iubesti.

Reporter:
Ce provocari unice si ce recompense apar atunci cand lucrezi ca muzician?

Slash: Recompensele sunt, asa cum am mai spus anterior, sa poti sa mergi sa canti oriunde, pentru o ora - doua, in fiecare seara, sa poti sa-ti inregistrezi muzica, sa-ti scrii singur cantecele si sa faci albume. Provocarile sunt ca trebuie sa faci acest lucru bine, in fiecare seara, sa inregistrezi un nou album original, sa strangi bani si sa faci ceea ce trebuie facut. Sunt multe provocari.

Citeste si:
Slash si Lars Ulrich, printre vedetele care au participat la...
Slash si Lars Ulrich, printre...

Reporter: Esti unul dintre artistii de legenda ai muzicii rock. Care sunt calitatile cele mai importante pentru a avea succes?

Slash: Hotarare, rabdare, perseverenta, sa nu fii prea sensibil si sa crezi in tine - cred ca asta este una dintre cele esentiale.

Reporter: Daca ar fi sa o iei de la capat, ai alege tot aceasta cariera? Ai face ceva diferit?

Slash: N-as alege s-o fac din nou incepand de acum, din 2015. As face-o un pic diferit. Daca ar fi sa o iau de la capat din momentul in care am inceput eu, as face-o din nou. Si nu m-as deranja sa fac nimic diferit.

Reporter: Te intorci in Romania dupa doi ani. Cum a fost concertul atunci, cum ti s-a parut publicul?

Slash: Concertul a fost minunat, publicul a fost fantastic, a fost ceea ce as spune cu adevarat memorabil. Chiar ne-am simtit bine, motiv pentru care am vrut sa ne intoarcem. Sa calatoresti in Romania, uneori, poate fi dificil, dar am insistat sa ma intorc, pentru am vrut sa ma intorc cu acest nou album, stiam ca avem un public loial in Romania si am vrut sa il pastrez.

Citeste si:
VIDEO O creatură uriașă a fost descoperită în apele adânci ale...
VIDEO O creatură uriașă a...

Reporter: Care sunt asteptarile tale pentru acest show?

Slash: Nu am nicio asteptare, in afara faptului ca sunt de parere ca va fi foarte multa distractie.

Reporter: La ce sa se astepte publicul de la acest concert?

Slash: Acum ca avem internet, orice concert ajunge online, inainte chiar ca show-ul sa se incheie. Deci, sunt sigur ca spera sa vada ce au urmarit in alte show-uri din turneu, dar schimb setlist-ul in fiecare zi. Sunt anumite lucruri care raman la fel si altele care se schimba. Ma astept ca ei sa vada un show rock and roll distractiv si amuzant. Si sa vedem ce scoatem din palarie.

Reporter: Este vreun cantec pe care nu te saturi sa-l canti?

Slash: Nu stiu. Nu ma satur niciodata sa cant vreo piesa. Intotdeauna incerc sa gasesc lucruri interesante de facut cand interpretez un cantec constant, pentru o perioada lunga de timp. Sa gasesc lucruri noi si interesante de facut, sa explorez in timp ce cant, fara sa schimb piesa, doar sa o fac mai interesanta pentru mine. Intr-un fel, astept cu nerabdare totul.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Chitaristul cu joben a devenit cunoscut pentru riff-urile si solo-urile sale care au ridicat in picioare milioane de fani din intreaga lume. Membru de baza al formatiei Guns N'Roses, Slash si colegii sai de trupa au devenit celebri in 1987, odata cu lansarea primului lor disc, "Appetite for Destruction", care ramane si dupa 28 de ani cel mai bine vandut album de debut al tuturor timpurilor.

Dupa plecarea din trupa, Slash a continuat sa activeze in diferite formule - Slash's Snakepit si Velvet Revolver -, iar, din 2008, a inceput sa se concentreze asupra unei cariere solo. In 2010, a lansat primul sau album solo, intitulat chiar "Slash", care s-a bucurat de acompaniamentul unor muzicieni precum Myles Kennedy, Lemmy Kilmister, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Ian Astbury, Chris Cornell, Adam Levine, Fergie si nu numai. Colaborarea cu Myles Kennedy, solistul formatiei Alter Bridge, s-a prelungit si dincolo de acest album, cei doi continuand sa lucreze impreuna si pentru urmatoarele materiale: "Apocalyptic Love" (2012) si "World On Fire" (2014).

Slash este considerat unul dintre cei mai importanti chitaristi din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovatie si charisma. Publicatii de prestigiu precum Time si Rolling Stone l-au inclus mereu in topul celor mai buni chitaristi, iar, in 2012, artistul impreuna cu o parte din vechii sai colegi din Guns N'Roses au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame.

Slash a mai concertat in Romania in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.