Autoritatea de reglementare a mass-media din China a interzis celebritatilor - actori, actrite si alte personalitati - sa prezinte show-uri de televiziune, pentru a se asigura ca "nicio remarca nepotrivita" nu va fi facuta in timpul transmisiunilor in direct, a anuntat luni agentia de presa Xinhua.

Guvernul chinez critica in mod frecvent emisiunile de divertisment, pe care le considera de proasta calitate, vulgare si nepotrivite din punct de vedere politic, informeaza Reuters.

In urma celei mai recente tentative de crestere a controlul asupra segmentului media administrat de stat, prezentatorii de televiziune trebuie sa aiba o dictie perfecta si calitati vocale potrivite, care vor fi verificate cu atentie, precizeaza agentia de presa Xinhua, citand Administratia de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune. "Emisiunile TV, inclusiv buletinele de stiri, programele de interviuri si comentarii, nu trebuie sa angajeze celebritati in rolul de prezentatori", afirma agentia Xinhua, citand acea circulara oficiala. "Prezentatorii TV sunt responsabili pentru acele emisiuni; ei ghideaza publicul si controleaza ritmul de desfasurare a transmisiunii live. Din acest motiv, este nepotrivit ca o serie de invitati celebri sa devina prezentatori sau gazde ale emisiunilor", precizeaza acelasi document.

Prezentatorii TV trebuie, de asemenea, "sa se antreneze mai mult" inainte ca emisiunile lor sa fie inregistrate. "Posturile de televiziune angajeaza adeseori actori si actrite celebre si diverse personalitati pe post de prezentatori, in special pentru reality show-uri populare, iar acest fapt are ca rezultat multe remarci nepotrivite si greseli in timpul transmisiunilor live", se afirma in acelasi document oficial.

In luna mai, aceeasi autoritate ce reglementeaza mass-media din China a anuntat ca va analiza plangerile primite din cauza unui serial de televiziune antijaponez, criticat de unii dintre telespectatorii chinezi, care l-au considerat "vulgar", din cauza unei scene in care o femeie foloseste pentru a ucide un grup de soldati niponi o grenada pe care o tinuse ascunsa in pantaloni, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.