Genesis Prize este un premiu in valoare de 2 milioane de dolari, pentru promovarea culturii ebraice, el fiind oferit in cadrul unei gale care a avut loc joi seara, in orasul israelian Ierusalim, informeaza contactmusic.com.

Actorul american Michael Douglas a fost recompensat cu Genesis Prize. Starul hollywoodian a primit acest premiu din partea Genesis Philanthropic Group, o organizatie a evreilor vorbitori de limba rusa care incearca sa creeze legaturi durabile intre Israel si comunitatile religioase ebraice din restul lumii.

Castigatorul premiului Genesis primeste de regula un cec in valoare de 1 milion de dolari, insa in acest an un donator anonim a dublat valoarea premiului. Michael Douglas a anuntat ca va dona aceasta suma unor organizatii evreiesti de caritate.

Desi tatal sau, Kirk Douglas, este evreu, mama lui Michael Douglas este membra a Bisericii Anglicane, iar, potrivit legii ebraice, celebrul actor hollywoodian nu este considerat membru al credintei ebraice. Cu toate acestea, Michael Douglas si-a dus intreaga familie - sotia Catherine-Zeta Jones si copii lor, Dylan si Carys - in Israel, in 2014, atunci cand fiul sau a implinit varsta de 13 ani (bar mitzvah). Acea calatorie l-a determinat pe Michael Douglas sa isi redescopere originile si sa se converteasca la iudaism.

Michael Douglas a fost insotit, din nou, de familia sa la gala de joi seara. "Includerea si toleranta sunt si valori evreiesti. Cred cu tarie ca iudaismul ar trebui sa reflecte spiritul de tolerenta si traditiile care au existat in cortul lui Abraham", a spus starul hollywoodian in discursul sau de acceptare a premiului Genesis. Pe parcursul galei, organizatorii si invitatii au laudat cariera lui Michael Douglas, ca si activitatea sa de militant in domeniul pacii si al dezarmarii nucleare.

Prezentatorul principal al galei a fost celebrul Jay Leno. Michael Douglas a fost felicitat, de asemenea, prin intermediul unor mesaje video de bunii lui prieteni Danny DeVito si Barbra Streisand, dar si de tatal sau, Kirk Douglas. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a urcat la randul sau pe scena si a laudat carierele lui Michael Douglas si Catherine Zeta-Jones.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a castigat doua premii Oscar, unul in calitate de producator al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", impreuna cu Saul Zaentz, in 1976, iar celalalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988), scrie MEDIAFAX. Michael Douglas a aparut in numeroase lungmetraje, precum "Idila pentru o piatra pretioasa" si "Wonder Boys", insa rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de politie Steve Keller, pe care l-a interpretat in cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Strazile din San Francisco", difuzat de postul ABC intre anii 1972 si 1976.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.