LifeStar 9 Iunie 2015 16:15
Cantareata Lady Gaga militeaza alaturi de guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, pentru adoptarea de catre acest stat american a unei legi impotriva agresiunilor sexuale din campusurile universitare, inainte de saptamana viitoare, cand se va incheia actuala sesiune legislativa.

Intr-un editorial comun, publicat pe site-ul revistei Billboard, Andrew Cuomo si vedeta pop, al carei nume real este Stefani Germanotta, militeaza pentru introducerea unor noi politici care sa extinda si la nivelul universitatilor private responsabilitatea asociata campusurilor din universitatile publice din New York, pentru protejarea studentilor impotriva agresiunilor sexuale. "In fiecare toamna, mii de tineri, barbati si femei, se indreapta catre universitatile de pe teritoriul tarii noastre, visand la un viitor luminos si la experientele de viata care ii asteapta. Au muncit din greu pentru sansa de a deveni participanti la viata acestor campusuri universitare si vin aici plini de speranta si incantare", se afirma in acel editorial.

"Din nefericire, pentru mii de studenti, acel vis se transforma intr-un cosmar, din cauza inacceptabilei epidemii de violenta sexuala care s-a abatut in prezent asupra colegiilor si universitatilor noastre. Este o realitate socanta faptul ca multi din mediul academic, guvern si societate refuza in continuare sa accepte aceste lucruri", au adaugat Lady Gaga si guvernatorul statului New York.

Andrew Cuomo a introdus acest proiect de lege in luna februarie, lansand in acelasi timp o campanie de crestere a gradului de constientizare in randul populatiei, intitulata "Enough Is Enough". Proiectul legislativ reprezinta si o chestiune personala pentru Lady Gaga, care a dezvaluit intr-un interviu radiofonic, acordat prezentatorului Howard Stern, in decembrie, ca a fost victima unei agresiuni sexuale pe vremea cand avea 19 ani. Agresorul a fost un producator muzical cu doua decenii mai in varsta decat ea. De asemenea, vedeta americana a lansat, la inceputul anului 2015, campania "Emotional Youth", o initiativa creata de fundatia sa, Born This Way, si Centrul pentru Inteligenta Emotionala de la Universitatea Yale din Statele Unite, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.