LifeStar 8 Iunie 2015 14:22
Cea de-a 69-a editie a galei premiilor Tony, prezentata de actorii Kristin Chenoweth si Alan Cumming, a avut loc la Radio City Music Hall din New York.

Actrita Helen Mirren a castigat primul ei premiu Tony, duminica, pentru rolul reginei Elizabeth a II-a din spectacolul "The Audience", iar productia "Fun Home", ce prezinta maturizarea unei adolescente lesbiene, s-a impus la categoria "cel mai bun musical" la cea de-a 69-a gala Tony Awards.

Spectacolul "Fun Home" a fost recompensat si cu premiul de interpretare masculina dintr-un musical, atribuit actorului Michael Cerveris, si cu premiul pentru cel mai bun regizor de musical, atribuit lui Sam Gold. In total, acest musical a castigat cinci premii Tony, informeaza Reuters.

Spectacolul "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", ce prezinta calatoria incredibila a unui adolescent talentat la matematica, diagnosticat cu sindromul Asperger, a castigat tot cinci trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun spectacol de teatru", "cel mai bun regizor" (Marianne Elliott) si "cel mai bun actor intr-un spectacol de teatru" (Alex Sharp).

Actrita Helen Mirren a urcat pe scena si a spus ca acest trofeu reprezinta "o onoare incredibila". Avand in palmares un premiu Tony - cea mai prestigioasa distinctie din teatru -, un premiu Emmy si un premiu Oscar, vedeta britanica a dezvaluit ca doreste sa castige si un premiu Grammy, care este atribuit pentru inregistrari pe suporturi audio. "Acum ma simt obligata sa inregistrez si un audio book", a glumit actrita.

Dupa sase nominalizari, Kelli O'Hara a castigat primul ei premiu Tony la categoria "cea mai buna actrita dintr-un musical" pentru evolutia sa din productia "The King and I". De asemenea, premiul Tony pentru cea mai buna reluare a unui spectacol de teatru a revenit productiei "Skylight", iar premiul Tony pentru cea mai buna reluare a unui musical a revenit productiei "The King and I". Tony Awards, "Oscarurile" industriei teatrale americane, au fost decise prin vot de aproximativ 800 de profesionisti si jurnalisti din domeniu, fiind decernate la 26 de categorii, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Acordate de American Theatre Wing si de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create in 1947, in memoria Antoinettei ("Tony") Perry, presedintele American Theatre Wing in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Din 1978, gala premiilor Tony este difuzata de postul de televiziune CBS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.