LifeStar 4 Iunie 2015 17:23
Faimosul monstru fictiv Godzilla, care a inspaimantat cinefilii intr-o serie de filme de succes si care "locuieste" deasupra unui cinematograf din sectorul Shinjuku, din Tokyo, a devenit, oficial, locuitor permanent in capitala Japoniei.

Godzilla - mai precis, capul sau mare, de 12 metri - "locuieste", in prezent, deasupra cinematografului Toho, din sectorul Shinjuku, Tokyo, si reprezinta o figura impozanta in inima cartierului. Shinjuku i-a acordat o rezidenta speciala faimosului monstru, in aprilie, pentru a celebra lansarea cinematografului Toho si a hotelului Gracery, cu tematica Godzilla.

Pe 25 mai, reprezentantii sectorului Shinjuku au printat 3.000 de copii ale documentelor de rezidenta ale lui Godzilla, astfel incat locuitorii cartierului sa se poata mandri cu monstrul lor favorit. Documentul a fost publicat si pe platforma Twitter de catre fanii celebrului personaj.

Potrivit documentului de rezidenta, data nasterii lui Godzilla este 9 aprilie 1954, momentul la care primul film "Godzilla" a fost lansat in cinematografe, faimosul monstru fictiv capatandu-si rezidenta 61 de ani mai tarziu, pe 9 aprilie 2015. Totodata, in acel document se arata ca Godzilla a devenit cetatean al orasului Tokyo pentru "a promova divertismentul si a pazi cartierul Kabuki-cho si a atrage vizitatori din intreaga lume".

Seria "Godzilla" a debutat in 1954, primul film, foarte apreciat de public si critica, fiind regizat de Ishiro Honda. Totusi, versiuni mai recente, cum ar fi versiunea din 1998, turnata la Hollywood, in regia lui Roland Emmerich, a esuat in incercarea de a impresiona fanii si criticii. Remake-ul din 2014, regizat de Gareth Edwards, o coproductie Legendary Pictures si Warner Brothers, lansat in mai 2014, a readus insa monstrul in atentia publicului. Studiourile de film nipone Toho au anuntat, in decembrie 2014. ca intentioneaza sa produca un nou film din seria de succes "Godzilla", la zece ani dupa ultima pelicula japoneza a acestei serii, scrie MEDIAFAX.

Cheltuielile companiei Toho cu noul film sunt evaluate sub 200 de milioane de dolari, cat au cheltuit studiourile de la Hollywood pentru productia celui mai recent film din seria Godzilla, dar Toho a spus ca studiourile japoneze spera sa transforme Godzilla intr-un personaj "care va reprezenta Japonia si va fi iubit in lumea intreaga", in timp util pentru Jocurile Olimpice de vara de la Tokyo din 2020.

Citeste si:
Karpatia Horse Show 2023: cea de-a opta ediție, calificativ pentru...
Karpatia Horse Show 2023: cea...

Potrivit povestii originale, personajul Godzilla, un monstru reptilian care sufla flacari, al carui nume este o combinatie intre cuvintele japoneze pentru balena si gorila, a aparut in urma unei mutatii genetice cauzate de efectuarea de teste nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.